Tack och lov för matlådor!

Nu har första "riktiga" veckan som mammaledig snart passerat.....och hur har det då gått?? Jo vars helt ok faktiskt, receptet är att hitta på roliga saker med Svante mest hela tiden. Blir inte mkt uppmärksamhet för lilla Majken men hon hänger med, mest sovandes. Visserligen på lite olika platser, i badrummet om Svante och jag badar, på skötbordet om jag måste ta en dusch, i vagnen på baksidan när det är fotbollsmatch och i babysittern på köksbordet när det är dags att äta..=) Och det är just maten som är det största bekymret faktiskt....helt ärligt hade jag gärna skippat att käka mitt på dan om det hade funnits ett piller man kunde ta. Nu låter jag verkligen som en sann dietist..=) Eller lösningen vore egentligen att få Svante att äta lite mer "riktig" mat och inte bara variera mellan pannkakor, köttbullar, korv och fiskbullar för den typen av lunch är inte jag särskilt sugen på. Däremot känns det helt plötsligt lyx med matlådor som jag brukar vara allergisk emot, även om de legat superlänge i frysen så man knappast kan se vad som är i lådan under täcket av is. Just nu har jag en låda i micron med korv stroganoff med ris.
 
Igår fyllde Ruben 3 år så vi var där och firade honom med massa andra trevliga människor. Svante pratade hela förmiddan om att han skulle till Ruben men väl där var det säkrast att ha en vakande öga då de gillar att fightas. Tur att farmor och farfar vär där och höll koll så att vi kunde mumsa i oss av den goda jordgubbstårtan utan att sätta den i halsen. Roligast av allt tyckte Svante det var när han och Ruben dansade loss i sängen till ljudet av trummor, munspel, blockflöjt, tamburin och skönsång....som sig bör när man är hemma hos en musiklärare..=) Nu är det inte många dagar kvar tills Rubens syskon kommer, såå spännande!!
 
Idag går flyttlasset för Sandra å Kalle som nu blir öjabybor. Ska bli kul att se hur dom får det i nya hoppas...kommer bli kanon....synd bara att det inte är lite närmare oss. Får försöka träffas lite mr nu när båda kommer vara mammalediga. Planering av ny Thailandsresa är i full gång, vi åker troligtvis i februari och stannar en månad.....kommer bli helt underbart. Det blir vi och så Sandra, Kalle, Lukas och nya bäbisen och så Ida, Tobbe och deras barn Moa och Anton.
 
Var på väg till bibblan en sväng för att lämna tillbax alla Svantes fotbollsböcker men typiskt nog var det ändrade öppettider och stängt. Istället gick vi förbi frukthandlaren och köpte jordgubbar och hallon..=)
 
Var bara tvungen att ta ett kortr på klockan. Svante, Majken och jag skulle göra vår första utflykt och att hålla tider är ingte helt enkelt nu för tiden. Hur som helst hade vi bestämt tid med Sandra, Jonas, Nils och Arvid att ses vid bilarna kl tio....hade tom en hel minut till godo..=) Vi åkte till Sjöfartsmusseet i majorna, hade inte varit där förut men det blev en helt ok dagsutflykt. 
 
Vilken härlig kväll vi fick ute vid Vallda Sandö tillsammans med Johan (som fyllde år), camilla och Tuva. Det var en bit att gå från parkeringen men det var det verkligen värt....men nästa gång tar vi nog med Svantes vagn!
 
 
 
Vi har även hunnit vara vid vårt favvoställe Smarholmen....tillsammans med Daniel, Bodil,Rasmus och Olle som var på besök. Verkligen kul att träffas, Svante frågar redan när Olle och Rasmus ska komma nästa gång..=)
 
Lite svampletning har oxå hunnits med, dock hittades inte så mycket svamp!
 
Sist men inte minst en bild på Majken som nu är 7 veckor gammal.
 
Vi hörs!

RSS 2.0