Matprat!

Allas bloggar jag läser verkar ligga på is och min egen har väl inte heller varit glödhet på senaste tiden om man säger så, bara jag som har varit en grad varmare eller två då jag har drabbas av en jäkligt envis förkylning....ni vet en sådan som bara klamrar sig fast och vägrar släppa taget, typ som Ove i Solsidan som bara stjäl all ens energi utan att ge en gnutta tillbax...borde finnas penicillin mot sådana människor. I lördags fyllde Stefan åroch kalaset gick i ostens tema. Stefan hade bakat världens godaste knäsckebröd (efter ett recept som mamma gett honom) och köpt en massa goda ostar på gårdsbutiken. Vad han inte visste var att även jag hade köpt ett gäng med ostar i Zermatt och lite vin så vår ostbricka blev magnifik. Det var pestoost, chilliost, Brie, Camembert, Schweiziska ostar..you name it...känns som om hela huset luktar dansk ost vilket inte e lika fräscht. Likaså mina kläder som fanns i resväskan tillsammans med ostarna, ingen bra kombination...kanske kan spraya dem med lite piss-off medel. Efter ostbrickan var det då dags för cheesecake..=) ingen risk att vi kommer att drabbas av benbrott i vår familj i alla fall...det komiska var dock att jag stod på huvudet här utanför häromdan när jag höll på att sanda gången som allra bäst....men jag sandade i rättan tid kan man säga..=) Cheesecaken var supergod och som tur va finns det nästan en hel tårta kvar i frysen. Sen frossade vi i Schweizisk choklad...gud så gott och Stefan smuttade på sin Caol Ila som han fick av mej i födelsedagspresent (tack Per för tipset, jag kände mej inte ritkigt hemma i Whiskeydjungeln).

Sen på kvällen lagades en gryta med fläskfilé, grädde och en whiskeymögelost, verkligen gott. Måste tillägga att det är Stefan som har lagat allt som jag just berättat om...visst e han grym.

Här kommer receptet på knäckebröden om någon blev sugen!

! dl fiberhavregryn
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
3,5 dl fullkorns bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk salt

Blanda dessa ingredienser

Blanda sedan 2,5 dl vatten med 1 dl rapsolja och rör i blandningen ovan.

Degen räcker till 4 plåtar. Lägg en klick deg mellan 2 bakplåtspapper och kavla sedan ut degen till ett tunt lager som nästan täcker plåten. Dra av översta pappret och skåra degen i önskad form.
Sätt in i ugn på 200 g i ca 10 min (olika beroende på tjocklek).

SÅÅÅÅÅÅÅÅ goda och enkla att göra å nyttiga.=)


Slutligen en bild på det maffiga Matterhorn, en bergstopp på 4478, det är för övrigt denna just denna bergstopp som finns avbildad på Tobleroneförpackningen. Grym skidåkning var det oxå...i alla fall i de blå backana som jag höll mig i. Nä i Trysil blir det allt skidskola....måste verkligen bli bättre på skidor.



Tschüss!!!!!!

Piss off!

Visst är det ett bra namn på en spray som kan ta bort stanken av kattpiss?? Kan säkert komma till hands i många andra situatoner oxå för den delen...är du i behov så finns den att köpa på Aken Zoo i Kållered en butik som jag i övrigt aldrig ens lagt märke till. Å nu undrar ni kanske vad ska använda sprayen till...jo det är en j***a kattf*n som har pinkat in sitt revir i Svantes vagn. Trodde först att våra hyresgäster hade haft en katt här inne men kom efter ett tag underfund med att det var vagnen som stank å Stefan kände inte ens att det luktade konstigt i hallen...snacka om dåligt luktsinne, jag har nog iofs ett överaktivt luktsinne då jag ofta påstår att det luktar och doftar en det ena å andra. Yes nu änner jag att jag är igång igen med att bogga om allt å ingenting..=) Verkar vara lättare att flumma ut när man befinner sig på hemmaplan....kanske säger en del om hur ohändelserikt vardagslivet är i Lindome. Men idag har jag i alla fall lyckats tjata mig till en ny termos ala Stelton...en sån där dyr rackare som Stefan fått av mamma i födelsedagspresent. Men det verkar inte alltid löna sig att skaffa kvalitetsgrejer då den plötsligt exploderade en dag nr vi hällde i varmt kaffe. Jag som fick för mig att mamma hade köpt den på Servera traskar glatt dit och kräver att få en ny....men i detta kvittotokiga land gick det såklart inte att lösa men när jag bad om att få numret Stelton för att själv reklamera termosen gick det helt plötsligt att lösa men när jag sen ringer mamma visar det sig att den inte alls var köpt på Servera...kanske just därför de kräver kvitton av folk..=) Tycker faktiskt inte att denna termos e värd pengarna....599 kr kostar den, sjukt ju. Precis vad mina nya träningsskor kostade som jag inhandlade på Stadium idag....dom kommer förmodligen vara värda varenda krona. Tänk skillnaden, en termos = fika framför tv´n och för lat för att gå upp och fylla på kaffekoppen från kaffekannan när man vill ha en påtår. Träningsskor = olathet och ny energi. Visserligen en bra kombination, speciellt ihop med en nybakad semla. Hursomhelst så köpte jag ett par likadana skor som jag hade innan men som jag av någon dum anledning lämnade i Thailand...här ändras inte på ett vinnande koncept...sprang för fasen 1 mil i sand i dom skorna. Trist bara att jag har varit förkyld sen jag kom hem och förmodligen inte lika lätt i benen längre.

På måndag bär det av till Zermatt i Schweiz....kul me lite skidåkning det var ju ett tag sen. Kommer nog kännas att vara borta just den veckan från Svante med tanke på att han då är mitt i sin inskolning på dagis. Han kommer förmodligen tro att jag lämnat honom för gott och att han nu ska bo i ett kollektiv....ja ja han är ju inte ensam i alla fall plus att han får vara med världens bästa pappa ju. 

Nu dags för jakten på lyckan!

Kramis!

RSS 2.0