VILKEN VECKA!!

VILKEN VECKA....vet knappast vad jag ska börja men kanske säkrast att ta d i kronologiskt ordning, man e ju en person som gillar struktur.

I onsdags va alla mammor i min mammagrupp här på fika, såå mysigt med alla söta bäbisar på en å samma gång...kanske inte vore så dumt att få sexlingar i alla fall. Det va Theo, Elvin, Maja, Alicia och Tilda å jag satte ribban högt å bjöd på hembakade Tobleronemuffins..=) Dom e riktigt smarriga så här kommer receptet om nån blev sugen;

Ca 10-12 st

100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1-2 st Toblerone ”paket”

Riv Tobleronen. Smält margarinet. Vispa socker och ägg pösigt och vitt. Tillsätt alla torra ingredienser, det smälta margarinet och den rivna Tobleronen. Blanda väl. Fyll formarna och stoppa in i ugnen. Mufffinsarna ska vara lite kladdiga inuti. 200°C i 15 min.

torsdan kom min underbara systerdotter Matilda på besök å stannade ända tills lördan så vi hann me en masa skoj som spela kula med hennes otroligt fina glaskulor..synd att jag inte sparat mina som jag lekte med när jag va liten. Men ännu mer synd att inte vårt Nintendo e sparat då Super Mario Bros e mer inne än nånsin. Det sjuka e att jag minns varenda bana å vart alla extraliv å så vidare finns å i vilka tunnlar man man krypa ner i å jag som knappast minns nåt annat från den tiden. Oj då... kom just på att de kanske beror på att d enda jag gjorde va att spela Nintendo..=) Nädå jag va faktiskt en väldigt trogen hästtjej som spenderarade i princip all ledig tid i stallet å från den tiden har jag tusentals underbara minnen. Linda hann oxå komma å hälsa på en sväng vilket va mysigt. Hann även testa på att vara taxichaufför...inget yrke för mej även om jag nu lärt mej hitta hyfsat i stan.


Lördan
var såå bra med grillning med goda vänner uppe vid barnsjön. Solen lyste å värmde rätt gott å när vi va mätta å belåtna bar d av till golfbanan för att gå korthålsbanan. Har nu testat min nya klubba som verkar passa mej bra...tack Fresenius Kabi för presentkortet på Dormi. Men här va inte dan slut...festligheterna fortsatte med premiärgrillning på kvällen, frågesport, muskspel, snacks, kladdkaka, Bailey´s..ja allt gott å roligt man kan tänka sej. Å dom härliga vännerna som va här va såklart Nicke & carro och Johan & Camilla..=)


Å idag söndag har vi varit på Streteredsbadet me Svante...han gillar verkligen att bada å inget bajs i bassängen denna gången.

Så trots att jag inte riktigt var i form blev d en händelserik helg.

Var inte så flitig me kameran under alla dessa aktiviteter men här kommer en del;

 


Äntligen klar!


 

Nu e min spegelbyrå äntligen klar!! Har nog misst en å annan hjärncell med tanke på ångorna..=) Svante å jag har tom fått byta rum och bo i hans å Stefan har sovit i källaren men idag kan vi nog flytta in i vårt sovrum igen. Kanske ska låta Svante bo kvar i sitt rum...bäst att vänja han i tid..=) Träffade en mamma på babysimmet igår som hade en 6 månaders bäbis som redan tränats att gå på potten...verkligen imponerande...så d va i alla fall inte den killen som bajsade i poolen och gjorde så att vårt babysim blev inställt..=( å inte va d Svante heller.

Har en del färg kvar så nu funderar jag på att måla byrån i källaren i samma färg? Hittade oxå en väldigt fin tapet när vi var å köpte färgen så vem vet snart kanske d e tapetserat oxå, bäst att passa på när man e full av energi.

Idag kommer alla mammor hit på fika...å jag har bakat muffins som jag hoppas att dom gillar.

Nu måste jag till ICA å köpa kaffe!

Här kommer några bilder på världens coolaste lillkille..=)


Att välja gjädje!

Ja så heter boken skriven av Kaj Pollak som Svante just har läst ut..=)
Eller kan man bli gladare än så här??


Den borde säljas som barnbok för man somnar ju så fort man öppnar den..=) Håller med Mia Skäringer "ännu en författare som försöker lära oss hur vi mår bäst" den som sitter inne me svaret e ju faktiskt vi själva. Lägg dej istället skönt i soffan utan Kajs bok och fundera över vad som gör dej glad och se sedan till att göra nåt av det du tänkte på så ofta du bara kan.

Se livet från den ljusa sidan. Vi har tex städdag här i radhusföreningen imorgon men jag deppar inte för d, alltid lär man sig nåt om hur man beskär buskar å träd eller får gräsmattorna lysa grönt eller vilken EU-standard sanden ska ha i sandlådan på våra lekplatser osv

Nu ska i alla fall jag lägga mej i soffan och titta på Skavlan...vet redan vad som gör mej glad!

Hej svejs!

Golf och Volvo

Så där ja då va första golfrundan avklarad...trots att solen sken och vinden lyste med sin frånvaro var vi nästintill ensamma. Korthålsbanan här i Lindome e visserligen inte den bästa men perfekt för mej som e nybörjare. Det blev ett par och några boogies och en bunker..=) Med en sån start kan ju undra hur d ser ut mot slutet av sässongen....men nån måste ju ta efter Sörenstam. Lämpligt nog hittade jag oxå mitt presentkort på golfbutiken som jag fick på min födelsedag förra året så nu kanske jag kan köpa mej en sjua..slarvade nämligen bort den förra sommaren. Hittade oxå presentkortet på SF bio som jag oxå fick på min födelsedag, jag å presentkort passar inte riktigt ihop. Men det från Hagabadet har jag full koll på..=) Har bara inte hunnit utnyttja d än...väntar på att få den perfekta bikinikroppen....tur att presentkortet gäller typ 10 år frammåt. För tids nog tror jag att idelaen kommer att se annorlunda ut.

Och så var det d där med Volvo...frågan e om Kinesiska Geely kommer att sluka Volvo och i så fall kan man ju undra om Volvo går från att betyda "jag rullar" till "vårrullar"

Nu blev jag faktiskt lite sugen på Sushi men inget man själv slänger ihop direkt så d får nog allt vänta...d blir stuvade makaroner å isterband istället såååå svenskt.

Ciao!


VIRUS!!!!!!!!!

Helt underbart att vara tillbax i cyperspace igen....en hel dag utan internet e mer än vad man klarar av. Vaknade i morse och kände inte riktigt igen datorn, en enda sida dök upp där det stod något i stil med "illegal downloading has been registered on your computer" och sedan fanns det 2 alternativ, antingen erkänna att man gjort en olaglig nedladdning (vilket vi alla gjort nån gång) och snällt betala 399 dollar eller neka och sedan testa fallet i domstol å riskera fängelse. "Om det nu blir fängelse vem hamnar där då..du eller jag?" undrade Stefan.....hmm svår fråga förmodligen han eftersom jag fortfarande inte lärt mej hur man laddar ner saker...kanske lika bra att inte lära sej d heller..=) Men som tur va kom vi på den briljande idén att det hela kanske handlar om ett virus...en datahacker ala Lisbeth Salander som försöker tjäna pengar på folks dåliga samvete nu när Ipredlagen trätt i kraft. Men den lätte gick vi inte på men där slutade vi oxå att vara hjältar då vi inte kan ett skit om datorer, men då kom Daniel som räddaren i nödan å löste det hela lätt som en plätt...vissa e ju grymma. TACK!

Men tack vare detta virus hade vi tid till massa annat.....bla en tur till golfbanan för att bättra på våra svingar eller min rättare sagt då Stefan redan e superb samtidigt som vi njöt av det underbara vädret. Men vi hann oxå göra en total makeover av vår ena garderob, visst e vi grymma?? Simon och Tomas kan slänga sej i väggen.

Dagens tips: Öppna inte skumma meddelandet på Facebook och betala framförallt inte 399 dollar till idioterna som försöker luras!!



Prinsessa

Ja så hette pizzan som vi åt igår kväll me räkor, kräftstjärtar å sparris. Vår pizzeria ligger farligt nära...tur att man har bra karaktär samt gillar husmanskost betydligt mer..=) Hann bläddra lite i Guinness Rekordbok medans jag väntade på att pizzan skulle bli klar och blev då upplyst om att rekordet i att sitta mot en vägg med benen i 90 grader innehölls av en indier och var hela 11 timmar långt...sjukt ju.
Och att en man hållt sig stående, aldrig legat eller suttit ner på 17 år...WHY?
Eller mannan som klättrade upp i ett träd 1970 och inte har varit nere sedan dess..=) Observera att samtliga fall handlat om män. Vi kvinnor vet att det finns bättre sätt att fördriva tiden på. Ett annat osmart tidsfördriv var ju tågkonduktören som porrsurfade på arbetstid...dock i sovande tillstånd vilket dock måste beaktas som ett relativt oskyldigt tidsfördriv..."den som sover syndar icke" heter d ju..=) men han måste väl ändå ha surfat in på sidan i vaket tillstånd lr?? Bättre att han skaffar sej ett intressantare jobb.

På tal om jobb förresten så träffade jag alla mina underbara kollegor i torsdags. Det blev en tre-rätters middag på Familjen och sedan lite annat smått å gott i flytande form på LIPP...finns iaf vissa fördelar med att inte amma..=)
Nu ska jag bjuda er på ett riktigt Göteborgsskämt;
"Blottare beviljad resning i hovrätten". Det är väl inte så smart?

Bya bye!

Påskhelgen!

Jaha då var påsken över å Svenskarna har vräkt i sig 6 tusen ton godis......men man måste ju få tröstäta lite det är ju trots att vår allsmäktige fader som dött. Fast å andra sidan har vi ju facit i hand och vet att han sedan återuppstod så egentligen borde vi inte behöva tröstöta en enda bit ur det där påskägget. Jag fick förresten inget påskägg i år...ringde mormor å frågade om hon blivit senil med tanke på att inget ägg hade anlänt och fick då till svar att när man har egna barn är påskäggstiden förbi...jaha d va ju en intressant regel.

Mamma å pappa var å hälsade på i helgen å för en gångs skull visade Göteborg upp sej med världens finaste väder så vi strosade runt på stan hela dan, shoppa e ju d bästa min mamma vet..=) men så mkt shoppat blev d faktiskt inte men hon gillar oxå att dricka vin så vi satte oss i solen på Pusterviks uteservering och drack ett glas.

Mamma var nu klar med Svantes underbara kofta...jag måste bara lära mej att sticka. Tack mamma!


RSS 2.0