Riktigt rolig helg!

Shit nu ligger jag verkligen efter i bloggandet....eller e d jag som har hittat på en massa skoj som bara måste bloggas ut till omvärlden. I fredags var jag, Carro, Marie å Jenny på Gekås...en riktigt rolig liten utflykt och som vanligt var vi knappast ensamma där, har folk verkligen inget vettigare för sej en fredagskväll?? Haha inte vi i alla fall. Shoppingturen blev riktigt lyckad så nu har vi bl.a nya kaffemuggar, finfina krukor på vår uteplats  och så skåpen påfyllda med diverse saker. Å lagom tills vi kom hem hade grabbarna fixat fika.









Lördan blev lugn me lite fix här hemma lagom till kvällen då Storasyster me familj kom upp från Växjö. Å på söndagen väntade LISEBERG, gissa om Matilda å Gustav var sugna. Jag åkte min favorit - Flumride me Matilda i knät. Hon va såå modig som vågade men hon va nog lite skraj, kunde känna hennes hjärta slå i rekortfart..=) Linda däremot va en riktig fegis så d enda hon åkte va cykelturen me Gustav. Gustav däremot va en riktig tuffing som oxå åkte Flumride me grabbarna.















Idag har jag varit i Tofta å hälsat på Camilla....bara några dagar kvar nu tills bäbisen e beräknad...åhhh va spännande. Det blev en promenad vid havet, en lunch på stan och så hann vi me att kolla i några butiker oxå. Hittade en jättefin klänning på...hmm tror butiken hette Wilmas? som för övrigt hade massa fint.

5 dagar kvar...kan man knappast tro, snyggare än nånsin..=)


Det mest sjuka av allt va att jag för en stund slarvade bort min mobil men hade ett svagt minne av att jag lagt den på taket på bilen medans jag packade ut Svante. Å lyssna nu...när vi kom tillbax till bilen efter vår stadstur såg vi att d låg nåt på taket på bilen å mkt riktigt, där låg min mobil. Det otroliga är då att vi kört från Tofta in till Varberg igenom en massa rondeller, svängt hit å dit å kört typ i 70 i blåsigt väder me mobilen liggandes på taket...HELT SJUKT att den låg kvar å att ingen snodde den sen heller på parkeringen. Ibland har man tur..=) Hade iofs inte varit fel att skaffa en ny mobil men jobbigt att tappa bort alla nummer. Nu ska jag ALDRIG mer lägga nåt på taket, e ju inte första gången d händer har nog blivit av me några par vantar å en mössa som legat där. 



That´s it for now!

Om allt å ingenting!

Ja d e ju precis vad jag har utlovat att denna blogg ska handla om å visst håller jag mej till temat rätt så bra..=)

Igår tog vi oss en tur ner till Falkenberg...kul att se hur huset förändras för varje gång man e där (Stefans föräldrars för er som inte hade koll på detta). Igår kom toalettstolen på plats( å jag var den första som använde den) och badkaret så nu är nog inflyttningen inom räckhåll. Stefen hjälpte dom med att putsa fönster, han e verkligen grym på d. I måndags va han hos grannen så nu skiner deras fönster mest av alla på hela konditorivägen...bästa reklamen så snart haglar väl förfrågningarna in..=) Jag och Svante blev oxå inbjudna på en fika...härliga grannan man har. Sen på kvällen hade vi bjudit in Jessica, David och deras lilla Ninja som bor nedanför oss...jättetrevligt så än så länge e grannsämjan på topp, inget fall för R Aschberg här inte..=) 

Nu har vi köpt en ny vagn, hämtade den i Falkenberg igår, det blev en Britax Vigour 4+, tack för alla tips som kommit in det verkar finnas en hel del bra barnvagnar. Våran Brio Happy kommer Andreas och Annika att ta över.



Idag blir det fortsatt inoljning av diverse saker, nya utemöblerna, balkongräcket, staketen, trallen....trots att man bor i ett radhus verkar d finnas massor att göra. Älskar verkligen vårt lilla hus, precis lagom mkt att dona me. Roade mej tex med att plocka upp alla maskrosor från gräsmattan...tog ca 9 min, ungefär lika länge som jag tyckte d va roligt. Konstaterade just att rosbuskarna är döda efter att ha pratat me pappa, dom ska såklart vara GRÖNA nu å inte bruna och dom skulle ha klippts ner och täckts med granris typ i höstat....hur fan ska man veta d. Lika bra att gräva upp dom ända så slipper jag plocka bort massa taggar sen från Svantes små fingrar sen när han ska känna på allt.

Just ja d va ju Falkenberg jag höll på att skriva om. Hursomhelst skulle Svante å jag ta oss en promenad bort till Stefans Mormor och Morfar som bara bor ett stenkast bort men när jag promenerat typ 20 min i raskt tempo insåg jag att jag hade gått åt fel håll..oopps. Mitt lokalsinne e inte d bästa som ni säkert känner till men Gun-Britts instruktioner var väl inte heller strålande. Men men till slut hittade jag dit och fick sedan med mej gamlingarna på en fika i trägårn på solviksgatan...såå mysigt. Deras gamla trädgård för övrigt sedan länge länge.



Svante fick sej en tur i korgen på Olles nya cykel!!
 

Sist men inte minst...SVANTE HAR FÅTT EN TAND!! Den bara ploppade upp över natten...stor kille nu..=)

Kram på er!

Sommar!!

Jaha då va d måndag igen...men va gör d när man e mammaledig..=)

Helgen va riktigt härlig med massa sol, god mat och goa vänner. Känns som om sommaren är här nu. Det blev både premiär för kubb och crocket, väljer dock att avstå från att presenetra resultaten.

Fredag till lördag va Anna, Jesper, Ruben å Älvis här. Vi grillade och satt ute å käkade på vår uteplats för andra gången i år...mysigt. Det blev en del vin å så en flashback från förr då Stefan gjorde Likör43 med mjölk. En hel del sådana drinkar slank ner under studietiden i Växjö.
På söndan tog vi en prommis som avslutades med lite bus på lekplatsen. Svante testade att gunga för första gången vilket han verkade gilla.  

Snart kommer det inte va ngn skillnad i storlek på dessa två busfrön, Svante växer ikapp me rasande fart.


Här e skugglaget som för övrigt va rätt grymma i kubb!


Crocket e verkligen vår grej...å Nicke e världbäst på att komma på nya utmaningar och vidareutvecklingar av spelets regler...han borde jobba med att uppfinna spel eller nåt för d e han grym på..=)


Inte så lätt när klotet grävt ner sej i en grop!


Gänget goes Röda Sten. Riktigt härligt i solen så länge vinden höll sej borta. Det blev självklart en tur till Triumfglass så nu har vi använt upp vårt presentkort. För min del blev d en bägare med blåbär och polka...gryyymmmttt gott! Nya smaker för i år var Choco-Orange och Rabarber-Jordgubb, kanske man får testa nästa gång.


Solbrilllor å solhatt kan man bli coolare!



Nu har vi börjat med veckomatsedel....en grej till som jag kan sätta upp på min vuxenlistan med andra ord..=) Har sagt d såå länge men det har aldrig blivit av men nu är vi i alla fall igång så idag blev det kyckling fajitas, gott!

Tips! Kika in på www.kajsaasp.se och klicka på veckomatsedel, det är denna vi ska testa i 4 veckor framöver. Å självklart är d en dietist som komponerat menyn så det blir förhoppningsvis både nyttigt och gott.

Fick just besök av svärmor å svärfar då de hade varit en sväng på IKEA...trevligt med spontana besök. Höll Svante vaken extra länge så han fick hänga med dom ett tag. Nu väntar jag bara på att min älskling ska komma hem från matchen, vore coolt om d vann då d möter serieledarna.

Natti natti!


Matlådor!

Jaha då var 35 matlådor klara...hade önskat att dom va till mej men dom är till Svante. Inte illa att få till så många portioner på 1 timmas jobb, värre va d igår då jag gjorde en rejäl sats med köttfärssås som sedan visade sig vara oätligt. Jo d e sant...detta har faktiskt aldrig hänt mej förr men nån gång ska väl va den första.=) Jag använde vår järngryta som Stefan flitigt hade oljat in med majsolja...dessvärre smakade all mat härsken olja...fy fasen va äckligt. Tur att d fanns några näringsdrycker att tillgå...inte så att man ställer sej å lagar ny mat direkt.

Jag mår såå mkt bättre nu, stresskänslan och oron har lagt sej och pulsen har sjunkit så det hela håller nog på att rätta till sej. Tog nya blodprover idag så snart får jag veta. Ni som nån gång önskat att ni hade en högre ämnesomsättning tycker jag genast ska önska er ngt annat för detta kan jag inte rek. till ngn...sis you know exactly what I am talking about. Så snart är det även dags för mej att svettas på ett gym....=) Har ju ändrat mina matvanot radikalt då jag har kunnat å behövt äta allt som är ätbart, inklusive, grädde, glass, godis, kakor, läsk, juice, saft, extra fett å extra allt....hmm får väl se hur d går framöver men har lovat att jag absolut inte ska gnälla om d blir så att jag kommer ligga på plussidan framöver. 

Här kommer förresten receptet på världens godaste pajdeg;

Smält 150 g smör
Blanda i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde.

Ta bort kastrullen från plattan och blanda i ingredienserna nedan.

Blanda 2 dl vetemjöl, 2,5 dl havregryn, 1 tsk bakpulver och 2 dl socker.

Bred sedan denna gegga (eller kräket som Matilda tyckte att det såg ut som) över exempelvis 500 g tärnad rabarber eller äpple. Sockra lite på frukten.

Grädda i 175 grader 25-30 min tills ytan blivit knäckig. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass. MUMS!

För er som är gravida är MUMS för övrigt en grymt bra butik med snygga mammakläder. Jag kan dock inte förklara vart den ligger. Försökte göra detta för Frida men d slutade me att hon letade å letade tills hon typ frågade nån och d visade sej att hon va på helt fel ställe. Hmm inte likt mej att vara så disorienterad..hahahhahah. Det ligger i alla fall på södra larmgatan 2.

Undra hur länge information sparas i cyberspace?? Kommer jag kunna gå in på min blogg om 20 år?? Jag hoppas d för den blir ju som en dagbok med bilder. Kan bara inte låta bli att ta me några bilder på Svante...fattar inte hur glad man kan va. Och nej jag tar inte tusen bilder han är bara så glad helt enkelt.

Snart dags för mej att att sova. Svante har numer flyttat in i sitt rum....snyft snyft!


Nu kan jag sitta i min vagn!!!




Såhär kul är d på öppna förskolan!

Å så här kul har jag hemma!

Svantes mat! Madde tack för tipset!

Min mat! Tur man e sponsrad..=)


AU REVOIR!!

Latest news!

Elvis Presley dog inte av en överdos!
Utan av förstoppning påstår nu en läkare. Hans tuffa livsstil skapade stora tarmproblem och vid obduktion fann man 4 mån gammal skit...fast iofs är d där med regelbundna toalettbesök väldigt individuellt.

Öronen räddade den 6-åriga pojken!
En kinesisk pojke räddades från att falla mot en säker död - av sina öron. Han fastnade med huvudet mellan två fönstergaller och dinglade ett trettiotal meter ovanför marken.
Visste väl at d nån gång skulle löna sej att ha stora öron go Svante!!

Gås skjöts med pilbåge - landade hos veterinär!
En kanadagås som sköts med pilbåge för några veckor sedan var ingen dumbom. Illa sargad, med en 66 centimeter lång jaktpil stickande ur kroppen, landade den hemma hos en pensionerad veterinär.

De tänkte ta sina liv - fann varandra på bron!
Han hade förlorat sin fästmö, hon blivit utslängd av familjen. Båda tänkte ta sina liv genom att hoppa från en bro. Då hittade de varandra.
Visst e d underbart!

I fredags va Jenny här å hälsa på...Andreas va oxå bjuden såklart men han skulle på AW. Vi grillade för andra gången i år men kunde dock inte inviga vår uteplats då d va lite kallt. Jenny å jag fixade sallad resten av kalaset stod Stefan för, han e verkligen grym med d mesta.

Igår va vi i Tofta på Camillas 30-årskalas, jättetrevligt. Svante fick en ny kompis, en liten tjej som hette Saga som var sååå gullig, hon sjöng sånger och busade me Svante hela kvällen.

S å jag redo för party!



Camilla i full fart med paketöppning!






Sådär ja nu e ni uppdaterade ännu en gång...måste säga att jag sköter mej rätt bra!




Bollar!!

Svantes nya grej e bollar...kan undra om de e stefan som inspirerat honom?? men jag gillar ju oxå bollar, speciellt chokladbollar..=) Ikväll ska jag äta jordgubbar, det e nog det bästa med sommaren att d finns jordgubbar i överflöd å så sol förstås. En annan go grej va cheesecaken vi fick igår hos Madde, Daniel å Theo...grymt gott. Kanske va tur att d regnade så vi fick ställa in golfen för annars hade vi ju aldrig fått smaka denna underbara kaka.
Golfbollar gillar jag ju oxå förstås men d va ett tag sen jag var å svingade nu....måste nog dra dit en sväng imorgon fm.

Imon e d 30-års fest i Tofta..=) kommer bli skoj, d e d alltid när man e där. Ska bli kul oxå och se hur deras sovrum blev efter allt slit och den lilla babysängen. Imponerad över alla som fixar å gör massa själva, tacka vet jag po*****er.

Igår hann vi även med en fika hos Markus och Frida vilket va mysigt. Fick se alla grejer som skaffat till lill*n som kommer i juli...spännande.  

En annan sak som Svante gillar är att sova...å det måste han ha fått från mej, kanske inte e så tokigt ändå att ha en släng av överproduktion i sköldkörteln då man blir väldigt pigg. Nä skämt åtsido...känner typ för att plocka bort hela sköldkörteln och bränna på bål.







Dagens tips!!



Mycket snack om mat blev d...men e så glad att jag fått tillbaka min aptit å nötter e ju nyttigt säga d..=)


Undra om detta funkar??

dsc00313 (MMS)

Fick tips av expertbloggaren Jenny om att blogga från mobilen, men undra om d verkligen funkar!


Shit!

Shit alltså...närmare en älg eller två rättare sagt har jag nog aldrig varit, hjärtat i halsgropen men älgarna verkade inte bry sej ett dugg. Tänkte att jag kanske såg i syne för Jenny som satt brevid mej å ännu närmare älgarna märkte inget men på väg tillbax igen såg jag dem igen på samma ställe...läskigt. Gillar verkligen inte älgar, å inte svanar å inte spindlar heller annars d mesta från djurriket. Blinkade mot alla bilar jag mötte men dom lär säkert trott att d va pga polisbilen som stod lite längre bort. Det händer verkligen grejer mellan Lindome å Torred..=)

Shit va mkt fina kläder jag har nu... en helt ny garberob känns det som...TUSEN TACK underbara Marie för kläderna och för en trevlig tjejkväll. Känner mej lite piggare idag så en tjejkväll va precis vad jag behövde. Här är d härliga brudarna!!



Vadå, vi har inte gjort nåt??..=)



Shit va d regnar, nu känner jag igen västkusten igen....blev lite orolig ett tag när d höll på att bli vår.
Men hoppas verkligen sommaren är på intåg för nu har vi snart våra utemöbler, stolarna står på plats och bordet kommer på fredag.

Shit va många val d alltid finns...på så sätt tror jag faktiskt att d va bättre förr fast å andra sidan ger d ju möjlighet att hitta sin egna stil...jobbigt bara när man inte riktigt vet hur man vill ha d. Surfade runt lite på nätet efter fönster då vi har några som behöver bytas. Ett fönster e ju bara ett fönster tänker i alla fall jag men så finns d 2-glas, 3-glas, isolerglas, med spröjs, utan spröjs, träram, aluminiumram, fasta, vridna, vänsterhängde, högerhängda...åhh huvudsaken e väl att man kan se genom d, d e ju hela vitsen. Är lite sugen på att sätta 2 större fönster här nere istället för fyra små samt välja dom fasta, alltså de som inte går att öppna. Den enda nackdel som kunde komma på va att d då inte går att öppna för att släppa ut vilsna getingar, humlor och flugor...visst e man en sann djurvän..=) Men jag får väl inte låta ett småkryp påverka mitt fönsterval.

See you later!

Prinsessa!

Denna gången menar jag inte pizzan som finns på Hempizza här brevid utan filmen som jag just har sett. "I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år" står det i texten på baksidan och staden dom menar är Alingsås, ingen bra reklam direkt. Kan inte riktigt bestämma mej för vad jag tyckte om filmen, rätt tragisk egentligen...men säkert många som kan känna igen sig, att inte riktigt passa in. Jonas Berggren passar definitivt inte in i vår kungafamilj i alla fall å vår stackars prinsessa har fått fly till New York. Jag kommer hela tiden att tänka på boken Snabba Cash som handlar om jetsetlivet kring stureplan, d verkar inte va så flashigt liv utan mest trashigt tycker jag, me fylla, droger och massa otrohetsaffärer hit å dit...tur man bor i Lindome..=)

Denna helgen är Svante å jag hemma själva, Stefan e i Sthlm på kickoff me jobbet. Vi har mest tagit d lungt då Svante har blivit förkyld. Men lite bus har vi allt hunnit me, hans nya favvolåt e Manboy med Erik Saade och så Jajamen förstås me Rolandz, verkligen skiftande musiksmak. Imon kommer Stefan hem igen å då blir d en tur till Dalbogatan för att ta hem d sista i lägenheten...skönt att vi fått den uthyrd igen.

Har äntligen fått upp våra gardiner...tygtejp måste va världens bästa uppfinning, d enda som behövs är ett strykjärn. Glass e en annan bra uppfinning så när glassbilen tittade förbi i onsdags var jag bara tvungen att köpa ett paket..d blev sandwich men för absolut första å sista gången, en riktigt dålig kopia...go GB.

Svante fortsätter att vara världens gladaste även om han e förkyld!











Nu blir d soffan me lite smågodis å ännu en film, har d rätt bra trots allt..=)

Bye!

BLOMMOR!

Så där ja...då va blomlådan å krukorna fyllda me härliga blommor...får se hur länge d varar då jag brukar ha oflyt när d gäller växter, eller okunskap kanske d kallas. Gröna fingrar har jag inga men vita, tur att sommaren e på väg. Har köpt nya stolar idag till vår uteplats och snart ett bord oxå förhoppningsvis. Stefan har varit pappaledig...såå härligt tycker både Svante å jag..=) Så nu återstår d bara att plantera klätterhotensian...vilket e ett hästjobb enligt min granne. Tur att hon kom förbi jag som trodde att den gick att plantera i en kruka...ha ha den blir typ 3 m hög och lika bred så här gäller d att ta fram den stora spaden och spettet, tur man e stark.

Tack Carro för tips å inspiration!!

Fint va?

Tack Carro för tipset, denna blomma blev ju superfin!

Härligt att va pappaledig!

 

 


RSS 2.0