En bild säger mer än tusen ord!






Vi har det rätt bra med andra ord..=))

Dolda kameran!

Ja det var vad jag tänkte igår då världens skummaste grej hände. Jag hade varit inne hos min granne Eva och hämtat ett USB-minne fullt av olika ljudböcker som jag skulle lägga in på min Ipod. Kopierar alla filer från minnet, vilket var typ 6 gig, för att sedan klistra in dessa i en mapp som jag hade skapat på skrivbordet. Mitt i överföringen dyker en ruta upp...jag klickar på avbryt och då helt plötsligt tömdes hela USB-minnet. En viss panik spred sig men jag kom snabbt på att jag precis innan hade kopierat allt så om jag bara klickar på klistra in igen så borde ju filer komma tillbaka.....men nej nej. Gick in till grannen igen å knackade på och sa lite försynt att något hände med datorn och nu är ditt minne tomt....hon vart nog lika förvånad som jag. Hennes man Lars som för övrigt är dataexpert fick glatt följa med mej å ta sig en koll på datorn och efter en stunds funderande löste han problemet....gissa om jag var lättat. Visserligen verkade hon inte ha så mkt superviktigt sparat på minnet men ändå pinsamt när det är folk man inte känner så väl. Men nu har jag iaf en massa ljudböcker att lyssna på...först ut blev Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann...riktigt rolig so far..nästan så jag längtar tills jag ska sätta mej i bilen och köra de 28 milen hem från Örebro.

Sitter just nu på mitt rum på Scandic Grand efter att ha spanat in stan och shoppat gardiner..=) hann oxå me att ta en kvällsmat på Burger King...funderade på att gå och se en bio för det var verkligen längesen men det blev inte så, kommer nog lyssna vidare på min ljudbok istället. Funderade även på att springa en runda...men hade glömt att ta me sport Bh´n (som tur va). Glömde oxå min bikini, annars hade det varit härligt att ta sig ett dopp å kanske basta lite..men men. Igår var vi på Streteredsbadcet med Nicke, Carro, Edith, Johan, Camilla och Tuva...gissa om det var mysigt. Tuva och Edith skötte sig exemplariskt och gillade verkligen badet...men det tog nog på krafterna för Edith hann knappast komma ur vattnet förrens hon somnade...såå gulligt. Tog en hel del bilder men dom får jag lägga ut en annan dag...speciellt på de snygga bikinibrudarna..=)

Är sååååååååååååååå besviken på svenska folket gillar följande kommentar som fanns på aftonbladet;

"Dina bokstäver är latinska. Dina siffror arabiska. Din demokrati är från Grekland. Din pizza italiensk. Din kebab är turkisk. Din alkohol uppfanns av en iranier. Du älskar att åka till Thailand. Din favoritrappare har afrikanskt påbrå, och han, den där roliga på TV:n ...är kurd. Din bästa fotbollsspelare är bosnisk. Visst vore ditt liv tråkigt ...utan invandrare ;) "

Kram på er!

Saker man minns... eller i alla fall jag å min syster..=)

Komer ni ihåg när man var tvungen att åka färja för att kunna köpa vingummin å massa annat godis??? Jag har alltid älskat vingummin men tror nog att jag gillade dem mer förr, kanske just för att om va lite svåra at få tag i och när man väl fick fatt i en påse hade man laddat å längtat såå länge. Storasyster Linda köpte alltid salta pingviner å Sandra som för övrigt äter allt som ingår i kategorin godis och snacks gillade miniraiders bäst om jag inte minns fel. Jag var alltid bäst på at spara mitt godis men det länade sig aldrig då ina systrar tjuvade för fullt.


                                                  
Äggtoddy
Vem mer (eller vem fler som Programledaren Linda Isaksson i Bonde söker fru alltid säger när det är dags för bönderna att välja vilka som får stanna kvar på gården, retar mej såååå på att hon säger så... det heter vem mer???) älskade äggtoddy när ni var små? Utan Konjak såklart. Brukade vispa ihop äggula med socker, lite vetemjöl å lite Oboy om jag ville lyxa till det, fantastiskt gott. undra om jag skulle gilla det lika mkt nu...förmodligen eftersom kaksmet e d bästa jag vet. Eller vad säger du min kära kusin Tess??

Planeten gylenblå
Ha...nu har jag äntligen hittat bevis på att det fanns ett TV-program som hette så. Verkar bara vara jag å min tvillingsyrra som minns detta program vilket många ggr har fått mej att fundera på om det var ngt vi själva hittat på, lekt osv. Programmet gick 1985 och handlar om 2 barn som bor på planeten Gyllenblå där det är förbjudet att skratta. Om ni fortfarande inte tror mig så kolla in Wikipedia..=)

Banana joe
Har även fått strida för denna godings existens, kan inte förstå att ni kan ha missat världens godaste glass. Även i detta fall borde jag litat till mitt goda minne å inte funderat i banor som att ...hmm den glassen kanske bara fanns i kiosken i Ryd...men nej nej det var en av Gb´s nyheter 1988 typ. Gör som jag och bli anhängare på Facebook till "vi som vill ha tillbaka glassen Banana Joe från GB" eller till någon av de andra glassarna som smält.



Uppklippta jeans
Helt sjukt egentligen att man klippte sönder ett par splitter nya Levis jeans 501, detta kanske var en Ryd-grej eller finns det ngn annan som känner igen sig? Helst skulle man klippa up typ 10 cm å sen sätta säkerhetsnålar men bara en liten bit. Om man även hade en BALL-tröja till så var man riktigt het.

Blattecafeét
Ja så kallades faktiskt ett hak i Ryd som tidigare varit ett Café men som senare blev som en fritidsgård för alla invandrare. Sandra å jag tog iaf ansvar för integrationen och hängde på blattecafét och lärde dom en massa svenska. Brukar rätt ofta fundera på vad dessa människor gör idag, några som stannade kvar i Sverige har jag koll på men en hel del flyttade hem och jag hoppas verkligen att dom har det bra.

Kastanjevatten
Vad hade livet varit utan detta?? Såå brun å snygg man blev. Men blev riktigt förvånad när jag var på Kicks för ett tag sedan å såg att det fortfarande finns att köpa, kanske man borde testa igen i dessa varningmotsolentider.

                                                               


Chokladcigaretter

Var ju hur häftigt som helst.




Ja listan kan säkerligen bli hur lång som helst men nu debatten..=)


Puss å Kram!

DÖRRKNACKARE, BLÅMANI Å SÅ SVANTE SÅKLART..=)

Kollar lite på Idol emellan alla valvakor....borde kanske titta mer på de senare med tanke på att jag ännu inte riktigt bestämt mig...men men de e ju några dagar kvar. Igår roade jag mej med att göra ett test på Svenska dagbladet, ör fullt medveten om att dessa test inte är särskilt tillförlitliga å blev ännu mer säker på detta när jag efter att ha svarat på 27 frågor fick fram en glad Lars Ohly på skärmen som gratulerade mig för att jag var en vänsterpartist. Sen gjorde jag samma test på DN och där konstaterades att jag var en sann kristdemokrat, det gillar nog mormor. Nästan lite läskigt att det ringde på dörren lite senare å där stod två pensionärer med biblen i högsta hugg. Verkligen rätt hus att besöka me tanke på att vi gått ur svenska kyrkan och Svante därmed inte är döpts in i den kristna tron. Men det kanske var av just den anledningen dom sökte upp mej kom jag att tänka på nu...Gud kanske har koll i alla fall?? Läskigt det där.
Ungefär som häromdan när jag satt och förberedde inför ett möte med att läsa igenom några artiklar om fiskolja och omega 3, då ringer det på dörren och där står en kille som undrar hur mkt fisk jag käkar i veckan...det var fiskbilen som var på jakt efter nya kunder. Har ibland lite svårt för att säga nej så nu har vi några kilo med torsk i frysen..=)
Sen kom grannen förbi och ville sälja jultidningar....ja precis är det inte lite väl tidigt. Fick bli en pekbok till Svante. Måste vara nog me dörrknackare för denna veckan??


BLÅMANI
Har drabbats av mani att köpa blå kläder.....behöver förvisso fräscha upp min garderob lite men borde kanske variera mej lite mer. Får nog bli köpstopp när det gäller blått ett tag framöver. För övrigt är det fritt fram att köpa var som helst...nu jobbar jag ju igen..=) I söndags var det loppis utanför IKEA å Stefan, Svante, Carro å jag var såklart där å trängdes i folkvimlet. Gjorde några fynd faktiskt, en ljuskrona som vi ska ha i taket på vår uteplats och så två andra ljushållare som var rikitgt coola, behöver bara putsas up lite grann. Sen hittade jag en gullig vinterjacka till Svante...å bäst av allt är att jag hittade 105 kr i fickan på jackan när jag kom hem, snacka om bra köp då jackan bara kostade 60 kr.



MATRO
Idag satte Svante verkligen min städmani på prov....hade äran att ge honom lunch men fiskgrytan hamnade på kläder, stolar, golvet å överallt förutom i magen. Han gillar att blåsa ut massa lufy samtidigt som han tuggar så maten fullkomligt sprutar ur munnen å så råkade han nysa 3 gånger med me munnen full av mat å då kunde jag verkligen inte hålla mej för skratt å inte Svante heller. Sen var det bara att klä av honom och typ duscha hela honom samt stolen å tvätta golvet. Det där med lugn och ro runt matbordet existeras inte längre.



Här kommer en samling med goa å glada Svante...fortfarande på strålande humör 99% av tiden. Stefan är dock inte lika flitig som jag på att fota men här kommer i alla fall några.








SVANTES FAVORITSYSSLOR
Det roligaste svante vet just nu är när vi lyssnar på Rasmus Seebach med Natteravn å dansar i köket, han bara tjuter av glädje. Sen gillar han att spela blockflöjt oxå...nä jag skojar faktiskt inte...jag var rätt grym på blockflöjt när jag var liten så det måste han ärvt av mej..=) sen om det är en jättebra egnenskap eller ej tåls ju att diskutera. Proffesionell blockflöjtsspelare kanske vore nåt!





Igår var Heidioch Alicia här å hälsade på, länge sen vi sågs så det var verkligen mysigt. Tror verkligen att Svante kände igen Alicia för han blev så glad när dom kom. Pilatesbollarna kom äntligen till användning...visste att jag skulle ha nytta av dom nån gång..=) Men jag har faktiskt börjat träna nu....japp kors i taket jag har börjat springa. Känns riktigt bra så nu är det snart dags att utöka runtan me nån eller några kolometer.





Var bara tvungen att lägga med denna underbara bild å Edith, hon är sååå söt. Hoppas vi ses snart igen.



Hittade denna bilden i vår gamla kamera som varit försvunnen ett tag....lite kul att se, tror jag var i åttonde eller kanske tom nioende månaden här. Tänk att Svante bott där i...rätt coolt när man tänker efter.



Nähe nu har jag suttit framför daton på tok för länge. Sista meningen får bli ett hett tv-tips; Hung som visas på SVT onsdagar kl.22!!

RSS 2.0