Åh va bra man har d!!

Oj va flitig jag blivit på att ta kort på senaste tiden, eller rättare sagt sen Svante föddes. Visserligen e ju Stefan väldigt gullig å söt men inte riktigt lika rolig att ta en massa kort på..=) Är dock inte lika flitig på att framkalla bilderna å sätta dem i album. Men men min blogg får bli nåt slags cyberalbum som Svante kan spana in sen när han blir äldre.

Har sååååååååååå mkt att blogga om så jag e rädd att ingen orkar läsa om jag skulle rabbla upp allt som hänt sen sist så jag tänker vara fåordig å låta bilderna tala för sig själva. De 2 mest speciella händerlserna kommer först.


 
I torsdags va Nicke å Carro här en sväng och vi pratade bl.a om hur spännande tiden kommer vara framöver å att deras bäbis kan komma vilken dag som helst å d gjorde den verkligen för 2 dagar senare ville lilla Edith (med reservation för stavning) titta ut, längtar såå tills vi får träffa dom.

Åh här har vi lilla Tuva, Johan å Camillas lilla tjej som snart är 2
veckor gammal. Såå söt, längtar redan tills vi ses nästa gång!
                             

Inte nog me denna babyboomen, Markus å Frida har oxå fått en liten Ture..=)

Å så har d ju varit midsommar så i fredags morse packade vi bilen full å begav oss till Åhus till Ida, Tobbe, Moa å Anton. Sandra, Kalle å Lukas var oxå där men Wilma fock stanna hos mamma å pappa i Ryd då Tobbe e allergisk. Har blivit tradition att fira midsommar tillsammans å tur e väl d för vi har väldigt skoj tillsammans. När kransarna va gjorde åkte vi in till ett ställe i Åhus för att dansa rint midsommarstången. En väldigt konstig tradition om man tänker efter men rolig. Speciellt roligt va nog godisregnet om man frågar Lukas i alla fall.

 

    

Givetvis blev det nypotatis och sill och jorggubbstårta efter det innan vi satte igång grillen senare på kvällen. Ingen svältrisk denna dan i alla fall. En väldigt prestigefylld match spelades sedan i kubb å som väntat vann tjejerna men spänningen var total, på spel stod nämligen en sovmorgon dvs slippa ta morgonpasset me barnen. Snacka om att jag smade gott med vetskapen om att få sova ut. 
På lördagen var vi rätt sega men tog en promenad ner till havet där solen sken å vi pasade på att sola lite, Moa å Lukas passade även på at bada...sååå kallt. Sen var d dags för oss att packa ihop och åka vidare till nästa ställe....Karlshamn. Där bodde vi en natt i Monas stuga, såå mysigt vi hade det. Inte ens på morgonen vid sex-tiden då Svante vaknade var d jobbigt att kliva upp. Solen sken å vi tog en promenad vid havet å la oss på en klippa. Sämre kan man ju ha d!


       
      

På kvällen ordnade grabbarna en härlig middag.

Sen på söndagen bar det av till väggabadet, verkligen nostalgi för Sandra å mej som nästan e uppväxta där. Kylbagen var fulladdad me massa gott, speciellt mammas å pappas..=) Kul att dom oxå kom dit en stund. Svante å jag badade, lite kallare dock än de 37 grader som han e van vid.

        
Så sammanfattningsvis! ÅHHH VA BRA VI HAR DET! 
Mår mkt bättre nu oxå, så proverna jag lämnade in idag borde visa bättre värden nu tycker jag! 

So long!!                                                                                                  


Livet e en fest!!

Ja så känns d faktiskt just nu, bara massa roliga grejer hela tiden..... men oxå en låt me Nationalteatern som spelades flitigt på Martins studentfest i fredags. Hur mkt folk som helst va där för att fira å d dröjde inte länge innan borden va undanröjda å dansgolvet va fullt. Men hur rolig denna fest än va så var det bara uppvärmning inför lördagskvällen då Rydkampen ordnade sin årliga återträff för Trojaskolans elever och i år var d just vår tur..=) 15 år har gått sen jag gick ut 9.an och många av mina klassvänner från den tiden hade jag inte sett sen dess så det var verkligen spännande att åter få träffas. Samt att träffa alla andra rydbor då även andra klasser va där som hade gått ut 9.an 5 år tidigare eller 5, 10, 15 eller 20 år senare så sammanlagd var d över 200 personer....en jäkla fest med andra ord. Å massa dans blev d även denna kväll, bugg, styrdans och allt annat däremellan. Festligheterna började redan vid tre då jag, Sandra å Sara var hemma hos Ida på en fördrink. Sen bar det av till skolan för en klassfika som ordnades av våra gamla klassföreståndare innan det bar av till festlokalen där det bjöds på riktigt god buffé och en del dricka förstås. Många skratt blev d!


Alla på rad i vårt gamla klassrum!



Igår var det dags för sommaravslutning me jobbet, kul att jag blev medbjuden trots att jag inte jobbar. Vi var på Liseberg där alla fick var sitt åkband men feg som jag är blev d bara Balder och Lisebergbanan ett par ggr. Sen körde vi en 5-kamp där jag faktiskt va rätt grym för en gång skull. Sen blev d en 3-rätters middag på fiskerestaurangen, mkt god mat å världens godaste Creme Brulé till efterrätt...ja som ni förstår ännu en rolig kväll.



Ikväll däremot har jag ont i halsen å känner mej allmänt hängig men d tar väl på krafterna att vara en partyprinsessa när man inte e van..=) Tur att d e några dagars vila innan midsommar då det bär av till Åhus och Ida & Tobbe.

Och sist men inte minst så har jag ju faktiskt blivit ett år äldre oxå, men vem kan tro att vi är en dag äldre än...... 30?? Skulle vara min tvillingsyster Sandra i så fall..=)))



Hej hej!

Saker man bara måste köpa på Tradera!!

Åhh denna lilla gulliga nyckelring med ett litet durkslag på kan man ju bara inte leva utan. Tänk så många gånger man har sagt "om jag bara hade haft ett durkslag med mej nu" så med denna blir livet genast lättare. Just nu är budet på 3 kronor kan undra vart d kommer att sluta.



Och vad vore livet utan denna samling med dockor?? Förmodligen väldigt ensamt, tråkigt värdelöst och intetsägande. Det är verkligen den perfekta blandningen, någon söt, någon glad, någon galen, någon ful och någon full. Dom skulle kunna förgylla vilken tråkig bokhylla som helst.


Blir man inte glad av att se denna fantastiska klocka, helt underbar ju. Den måste ha sålts i en hel uppsjö av upplagor för att inte tala om alla kopior som måste gjorts utav den, hoppas upphovsmannen sökte patent i tid.


Sist men inte minst ett gammalt vykort från Göteborg. Tanken me vykort är att man ska köpa kort på platser man besökt och inte köpa kort på Tradera och skicka till sina nära å kära för att låtsas att man varit på semester. Kan iofs förstå om många vill köpa detta vykort och därmed kunna låtsas att de besökt denna underbara stad.


Till slut nåt som man faktiskt måste köpa...inte på Tradera men på ebay. Å denna gången skojar jag inte, visst är denna klänning härlig. Tror att jag ska köpa den i födelsedagspresent till mej själv..=) Finns i flera andra färgkombinationer men fastande mest för denna. Om ni aldrig har besökt ebay tidigare tycker jag att d e på tiden, där finns allt man kan tänka sig å lite till å inte en massa gammalt skräp mest nytt!!



Ciao!


Fler vuxenpoäng!!!

Nu fullkomligt haglar vuxenpoängen in såhär veckan innan man ska fylla 31. Igår tillagade jag nämligen en hel fransyska (säger man verkligen så?) ett helt köttstycke alltså, ni vet en sån där  köttklump som har nät omkring sej. La den i kokande vatten tillsammans med lagerblad, svartpepparkorv, morötter, purjolök och palsternacka och lät den simma omkring där i typ 2 timmar. Va lite osäker på hur lång tid den skulle koka och kunde inte direkt lita på vår kött-termometer då den redan innan jag stack i den i köttet visade på 80 grader, visserligen va d rätt varmt i köket men knappast några 80 grader..=) Några timmar senare satt jag här och avnjöt värsta söndagsmiddan me skivad fransyska, kokt potatis och en underbar sås som jag gjorde av skyn och så lite bönor förstås...inte illa va???? Gjorde även några matlådor till Svante men han verkade inte vara lika förtjust i denna mat som jag.

Sen på kvällen bar det av på en hemlig utflykt.....nä jag visste ju såklart om vart vi skulle men Nicke å Carro däremot hade inte en susning, eller dom hade nog sina funderingar men att vi skulle hamna på parkeringen på Tölö IP för att spela bilbingo hade d nog inte listat ut. Det måste ge maxpoäng på vuxenskalan att vi dessutom anländer typ 1 timma för tidigt (men märk dock att vi ändå inte va först) och hamnade på första parkett..=) Hade oxå me eget fika som vi mumsade på i bilen innan bingot drog igång. Fulla av förväntan satt vi alla 5 i Nicke å Carros bil och bingot va i full gång. Man skulle kunna tänka sej att tempot är rätt lågt på en sådan tillställning men icke...d går i rykande fart så har man mer än 1 bricka att sköta blir d riktigt stressigt. Tanten som hade parkerat jämta oss hade typ 3 brickor igång samtidigt...en riktig veteran. Vi var klart d yngsta deltagarna, antar att medelåldern va sisådär 85+. Det rolilaste av allt va att VI kammade hem den största enskilda vinsten på 1000 kr...jiiihaaaa!!!!!!! Vi var väldigt heta på tutan vill jag lova när vi insåg att vi hade en full bricka, tom så at vi tutade innan gubben i båset hade hunnit ropa ut siffran som några sekunder tidigare ploppat upp på en skärm jämte honom. Snacka om att pulsen va hög...speciellt på Carro som hade den vinnande lotten..=)
Så ni som ännu inte testat på detta äventyr, antar att d e alla som läser denna blogg, borde verkligen testa. Men räkna med minst 3 timmar för det är många spel att spela så om du tröttnar å vill smita tidigare kan du knappast vara parkerad på första parkett för då blir d omöjligt att komma ut, ingen bra idé om du har klaustrofobi heller antar jag eller är höggravid. Skulle ju bli fullkomligt kaos bland alla gamlingar om man mitt i bingot va tvungen att flytta på sej. Så jag e lessen Carro men detta var nog sista bingot innan lill*n kommer men sen är bäbisen välkommen att hänga på..=)







Några vuxenpoäng till Svante oxå som börjat läsa dietistaktuellt..=)

 


Bye bye!

Veckan i Ryd!

Det e inte klokt va tiden går fort...en hel vecka sen jag va här nu. På sätt och vis rätt skönt att vara ifrån datorn ett tag, cyberspace har ju onekligen blivit en del av ens liv. Visserligen har internet även nått Ryd men med snigeluppkoppling. Fikar gör man dock desto mer när man är hemma, vet inte hur många pajbitar som slunkit ner. Mamma å jag gjorde en rabarberpaj, momor en mandelpaj och faster Mona en björnbärspaj. Undra varför det är så att den generationen fikar så mkt mer än vad vi gör? Och bakar mkt mer oxå för den delen. Hmm tror att d kan bero på att deras kylskåp och skafferi är mer välfyllt. För om jag skulle få för mej att baka nåt nu skulle jag först behöva åka å handla..och där dog motivationen.

I fredags firade vi pappas födelsedag...61 bast...tur att hans ryggskott hade släppt lite så han kunde delta. Vi gav honom 2 biljetter till en teater i Kalmar som jag just nu glömt bort namnet på men typ som Svensson Svensson, ingen sån där tråkteater, skulle verkligen inte passa pappa å inte mamma heller för den delen. Men lite kulturella kände vi oss allt då vi på Sveriges Nationaldag var på Sandras Vernissage på Teleborgs slott. Vi passade då på att ta en slottsfika å sola oss på terassen, tänk att bo i ett slott....d måste ändå kännas lite skumt för Daniel Vestling att plötsligt flytta in i ett slott då han tidigare typ bott i ett radhus i Ockelbo. I alla fall så hade Sandra å hennes kreatörkollega Gro skapat ett släktträd i glas som ska överlämnas till kronprinsessan och Daniel i bröllopsgåva. Väldigt påhittigt och väldigt fint. GUD va grym du e syster yster!! Kan undra vad hon skulle hitta på för nåt om jag skulle gifta mej?? Roligt oxå att hon hade klätt ut sej i mormors Sverigedräkt...synd bara att mormor inte va tillräckligt pigg för att följa me.


Hann me en fika hemma hos Sandra å Kalle oxå, grymt fint dom har d faktiskt!


Faster Mona va den enda i släkten som kunde med att göra inbakad fläta till Matildas förtjusning men det slutade med att alla tjejer me långt hade flätat hår..=) Här blir min kusin Tessan fin!


Kolla så fina vi blev!! Om ni inte känner igen oss så är det fv. Tessan, Sandra, Matilda å så jag.


Inte svårt att gissa va grabbarna hade för dej...japp fotboll såklart!! Liknade mest amerikansk fotboll om man kollade på Gustav i alla fall som tacklades rätt rejält.



Här e min mamma å pappa...ser inte ut att vara en dag över 60..=)


Å här e världens bästa å finaste Wilma, helt slut efter att Matilda lekt agillity me henne i typ 3 timmar!


Sådär ja då var den veckan sammanfattad!!


RSS 2.0