Hmmm

Hmm har inte så mkt att blogga om trots att det gått en tid sen senaste inlägget...kanske kan bero på att man är tillbaks i jobbvardagen och inte hinner me så mkt annat skoj. Stefan verkar inte va lika flitig me att ta bilder på Svante heller så inte ens en ny bild har jag att visa upp.

Hursomhelst så har jag haft 3 fantastiskt roliga dagar i Son strax söder om Oslo med mina norska, danska, finska och svenska kollegor. Anläggningen låg vackert beläget precis intill Oslo fjorden. Underbart väder var det oxå!



Hela konferansen gick ut på teambuilding och första uppgiften var att skapa en musikvideo....filmproducenter och fotografer var inhyrda för att hjälpa oss med vår uppgift och kvällen efter skulle alla videos presenteras, som tur e finns det vissa som bara älskar att va i rampljuset så min roll vart ingen huvudroll direkt.

Nästa utmaning var en kockduell, en varmrätt skulle tillagas på 45 min och följande ingredienser skulle tvunget ingå; pilgrimsmusslor, vitkål och blomkål. Sen fanns förstås en massa annat skoj såsom blåmusslor, räkor, fisk, potatis, diverse lökar och kryddor. Vi vart supernöjda med vårt resultat men domaren som för övrigt var årets kock i Norge tyckte att rätten var en aningens stark. Hmm vi skulle nog aldrig haft i heeeela chillin..=) Å hur lätt är det att tillaga pilgrimsmusslor, har aldrig varit i närheten av sådana förut. Givetvis så vann laget där min kollega Patrik ingick....men d bör då tilläggas att han är utbildad kock.

Sista utmaningen var att sätta ihop en presentation enligt Pecha Kucha, en presentationsteknik som härstammar från Japan och som sprider sig som en löpeld världen över. Tekniken går ut på att man har 20 bilder utan text där vardera bild visas i 20 sekunder och sedan automatiskt byter över till nästa. Detta innebär att presentationen blir exakt 6 min och 40 sek å inte ens en skund mer eller mindre. Så d gäller verkligen att ha tungan rätt i mun och inte sväva ut.......en grym presentationsteknik som känns såå häftig om man behärskar den. Å d gjorde verkligen min kollega Camilla..=) Grymt bra jobbat. 

Svantes nya favvogrej är såpbubblor...helt fascinerad!



Hoppas Svante tar sovmorgon imon å vaknar vid sju....att gå upp innan dess är omänskligt och lär inte va nyttigt!

Hej svejs!

Första natten utan Svante!

Åhh vad jag har saknat lilla Svante, att vara borta två hela dagar kändes allt lite tungt men jag hoppas att jag saknat honom mer än han saknat mej. Nästan så att jag ville väcka han nu när jag kom hem men jag får allt vänta tills imorgon, kommer bara bli glad när han vaknar även om klockan bara e halv sex..=) Jenny va här när jag kom hem för att passa Svante som för övrigt hade somnat redan innan hon dök upp så hon vart snarare husvakt...tack för hjälpen!

Känns verkligen bra att vara igång å jobba, har spenderat de senaste 2 dagarna i Uppsala med alla mina härliga kollegor å på måndag är det dags för nya äventyr då vi ska på nordisk konferans till Son, ett ställe precis i utkanten av Oslo. Hmm undra hur det ska kännas att vara borta från Svante igen å nu ännu fler dagar.

Mkt skoj att se fram emot i helgen. Imorgon går den årliga kräftsivan av tapeln här på konditotivägen, men det är bara "vår" länga som är bjudna, men nästa helg ordnar vi ännu en kräftskiva för hela området...här ska verkligen ätas kräftor..=) Å på lördag är det grillknytkalas hos Madde, Daniel och Theo tillsammans med massa andra härliga mammor, pappor och bäbisar.....eller barn kanske man ska säga då dom knappast känns som bäbisar längre.

En annan kul grej är att det e dags för mej att börja leta efter en bil....funderar på denna..=)



Volvos nya V60. Får väl helt enkelt åka och provköra den nån dag, om den finns tillgänglig än förstås?

Det har väl förmodligen hänt hur mkt som helst sen sist jag skrev men orkar inte riktigt tänka efter så det får allt bli en tom lucka i bloggen va gäller den senaste tiden.......kan ju inte va på skrivartopp jämt.

Nu ska jag sova...är riktigt trött.

Kram på er!


Muffinssmet!

Muffinssmet är aldrig fel..=) har just slickat rent skålen, blev en hel del smet kvar då jag bara hittade 11 utav mina muffinsformar men desto mer smet till mej. Så nu står dom i ugnen å gräddas, givetvis blir det tobleronemuffins...vad ska jag annars göra av de 2 kilon som Stefan vann på Liseberg.
Snart börjar Lotta förresten, ska nog kolla för en gångs skull å bara ta d lungt. Stefan är på fotbollsträning å Svante sover. När klockan börjar närma sej sju e han såå trött att d e omöjligt att hålla han uppe längre...det är sååååå härligt att Svante älskar att sova, men vem gör inte d. I söndags var klockan halv tolv när jag klev ur sängen.

Nu har en jobbvecka redan gått...shit va tiden går. Känns riktigt roligt att komma igång å jobba faktiskt. Skönare nu me när vi bor i hus å jag kan ha ett eget kontor å slippa ha alla näringsdrycker, broschyrer, pärmar å mappar utspridda överallt. Skönt oxå att slippa bli påmind om jobbet när man e ledig. Måste bara fixa en bokhylla eller ngt skåp eller liknande att ha alla grejer i så det ser städat å fint ut på mitt kontor. Stefan tycker att jag skulle hyra in nån som kommer å städar kontoret med jämna mellanrum....tror han hade hans pappas hemmakontor i tankarna för där blir det lätt rätt stökigt..=) Jag har väl mer eller mindre insett att jag lider av städmani light....inte så att jag måste ha kliniskt rent omkring mej men gärna att varje pryl står på sin plats liksom. Kan lätt bli lite småstressad annars å smågnällig på Stefan eftersom han inte är lika beroende av att d e i ordning som jag. Detta gör såklart att jag alltid hinner plocka undan innan han ens hinner upptäcka att d behövs å sen gnäller jag över att d jämt e jag som städar....en ond cirkel helt enkelt..=) Nån som känner igen sej???
Hmm d bästa e nog om jag lär mej att tycka om lite stök...tänk sen när Svante springer omkring å sprider ut alla sina grejer eller om man får fler barn då lär d knappast finnas tid för städmani även om den e light.

Nu e mina muffins klara...hoppas att dom blev lite kletiga inuti då är dom som godast..=)

Saknar redan Lukas, Wilma å Sandra som var å hälsade på ett par dagar. Hade vi bara bott lite närmare varandra hade livet varit ännu roligare....men snart bor vi nästan grannar även om det bara är under 2 månader...jippi!!

Kram på er!

Oj va tiden går!!

Helt sjukt va tiden går fort....men mycket har vi hunnit med. Inatt var första natten på typ 2 veckor som vi inte hade några övernattande gäster. Skulle nog passa mej att driva ett bed and breakfast, härligt att alltid ha en massa glada människor omkring sej. Först var mina svärföräldrar här, sen kom mamma å pappa å Matilda å hälsade på sen sist men inte minst mina pluggvänner från Umeå. Vi har som tradition att försöka få ihop gänget minst 1 gång om året och i år var det alltså min tur att ta tag i detta. Givetvis visade Göteborg upp sej från sin sämsta sida så nu blir det ännu svårare att övertyga dem om att det inte alls alltid regnar här. Vi hann iaf med både en grillkväll, en fem-kamp på Liseberg och en tapaskväll på El Corazon...sååå gott!!






Tur att inte Svante fattar att Toblerone är gott...men med tanke på att det va 2 kg så kanske han hinner lära sig att gilla dem innan allt e slut. Många tobleronemuffins kommer nog bakas framöver..=) Stefan som för övrigt va den som vann va supernöjd!

Visst ser d gott ut!!


När mamma å pappa å Matilda var på besök hade vi strålande sol å vi hann både me sol, bad, shopping, titta på alla djur i slottsskogen, strosa runt i Botaniska å en minigolf. Jag var helt klart grymmast..=)




Svante är helt tokig i Matilda å skrattar bara hon visar sej!


Vi lyckades även få in en tur till Jönköping för att spana in Tessans å Gabriels nya hus...d e såå fint, hade verkligen kunnat bo där. Å så i trådgården hade Tessan ställt en säng under ett av körsbärsträden, snacka om idyll att ligga där och läsa en bok eller bara ta d lungt.


Här kommer en av alla tusen bilder som Lukas tog på Tessan, han tycker att hon är sötast i världen..=)


Annars inget nytt...Svante lika glad som alltid. Lite mer livlig nu dock men det hör väl till, kommer bli lite tuffare för Stefan å va hemma nu antar jag än för mej. Idag var min första jobbdag....känns väldigt bra faktiskt. Kommer jobba 3 månader sen åker vi ju till Thailand men det visste ni nog redan var bara tvungen att påminna mej själv..=) Kommer bli UNDERBART!!!!!!!!
 

CIAO CIAO eller Sawat-dee Kaa eller Sawat-dee krupp som man säger på Thailändska!!!


RSS 2.0