Vilka grymma dagar!

Ännu en härlig dag! Började dagen med en löptur på stranden med bästaste syster å svärmor som promenerade. Har nu utökat rundan rejält sen jag började springa för några veckor sedan....känns så bra. Sandra å jag ska tom anmäla oss till Tjejmilen, bara för att ha en sporre liksom... samt en bra anledning att få en weekend i storstan..=) Nån där ute som vill hänga på??
Efter d vart det lite sol å bad en stund innan det var dags att vara med på veckoavslutningen på Lukas skola å sen gick vi till franska cafét och drack islatte å käkade kanelbullar. Därefter hängde vi i poolen en stund, Svante älskar att vara där å plaska. Sen åkte vi in till Saladan för lite mat å shopping. Då jag vann pokertuneringen vi hade igår var jag ju tvungen att shoppa upp pengarna jag vann och det räckte till en hel de faktiskt. Det blev 2 julklappar till pappa å en tröja till mig å då fick jag ändå pengar över......då kanske ni undrar hur stora insatser vi hade på pokern egentligen?? Inte särskilt stora, d e väldigt bra å billig shopping här...=) Nedan ser ni några av mina fynd so far. 




Men nu e d snart dags att sova då vi ska på utflykt imon. Kl. 07.30 hämtas vi för att åka till Phi Phi, sk bli såååå härligt. Sandra, Kalle å Lukas ska oxå hänga me. 

Phi Phi Öarna!!

Vi hann knappast anlända till Phi Phi förrens Stefan vart påhoppad för att testa paragliding.....helt gratis då de antagligen ville få igång folk att testa å d lyckades verkligen för sen hade d folk hela tiden som ville testa.
  




Sen tog i en longtilbåt och tog oss till Monkey Beach för lite snorkling....vilke vatten å vilken sand. Har varit på samma ställe för 8 år sedan me hade nästan glömt hur fint det var.





Nähe nu måste jag skynda mej...lunchen kallar. See you!

Bildregn!


Ännu en underbar solnedgång över Koh Lanta. Kvällarna är ljuvliga, sällan det blir under 30 grader känns det som. Här behövs inget underställ och en termosovsäck om man ska tälta (fast d behövdes å andra sidan inte på vår kajaktur heller med facit i hand bara jag som var livrädd för att frysa..=)


Svante älskar sina nya Milandress....pussar sig själv i spegeln hela tiden men han var verkligen cool i den.


Svante och hans kusin Lukas äter kalops från restaurang Jerry. 


Svante verkar gilla sitt nya hem, nu är det full fart då han har blivit superdukig på att gå. Behöver inte hålla han i handen längre och knappast vara orolig för att han ska trilla heller...skönt.


Stefan testar panoramainställningen på kameran...rätt coola bilder.


Lukas å Sandra har hela stranden för sig själva, märks att det int är högsässong än.


Svante är såå nöjd när han får busa me Kalle.

Svante å jag en morgon på stranden. Håller igång me löpningen, springer varannan dag vid sju-tiden på morgonen ritkigt skönt. Sen blir d frukost med ägg, bacon, yoggi och bröd.


Blir en del tennis oxå, riktigt svår sport tycker jag. Krävs nog mycket träning innan spelet flyter på å svettigt är det.



Detta var nog d godaste jag ätit på bra länge. Dillkokta räkor och tigerräkor, grymt lyxigt men så var det ju Kalles 35-års dag oxå..=)


Svante å Stefan myser i soffan. Fortfarande Babblarna som är favoriten.


Vår strand.


Utsikt från vår lägenhet.


Imorgon kommer mina svärföräldrar på besk, ska bli riktigt roligt å förmodligen svettigt för dom då det är riktigt varmt här just nu. Kalles kaviar, räkost, chokld och massa annat gott e oxå på väg med andra ord.

Nu ska vi snart kolla på Ensam mamma....vad hade man gjort utan internet....inte hade d varit nån blogg i alla fall. Hoppas ni har d gott där hemma.

Bamsekramar från oss!

En vanlig dag på Koh Lanta!

Idag väckte Svante oss vid halv sju, Stefan passade då på att ta en promenad på stranden för att låta mej sova nån timma extra...verkligen omtänksamt. Jag är nog världens morgontröttaste människa, spelar ingen roll om jag lagt mig tidigt eller sent e alltid lika trött ändå. Lär nog gå över tills jag blir pensionär för jag känner ingen gamling som gillar sovmorgon. Sen blev d frukost på balkongen med scrambled eggs, bacon, ananas, juice och rostat bröd...om man ska gnälla på något så är det väl brödet man börjar bli lite less på. Finns knappast inget gott bröd, men idag hade Stefan varit på det tyska bageriet och fixat ett lite grövre alternativ till det kritvita i alla fall. Att öppna ett surdegsbageri här vore nog toppen som dessutom sålde chokladbollar och kanelbullar för flesta familjer som är här stannar typ i 6 månader å då hinner man faktiskt längta efter såna saker. Precis när vi ätit klart knackade d på dörren, det var våra städerskor. Bara att lämna disk å allt annat och gå ut en sväng. Såå fint d blir när om städar, byter lakan, sätter in blommor, diskar å allt annat för 300 Bath dvs 75 kr. Vi gick ner till S å K, S å jag skulle spela tennis. Riktigt svettig match blev de men måste erkänna att syrran hade övertaget. Måste kanske oxå gå i tennisskola för att kunna slå henne, får be K om några tips..=) Sen blev d ett dopp  poolen, kändes som om jag skulle brinna upp efter matchen. Sen var d dags för grabbarna att roa sig, ifag blev d pingis med 3 gubbar i 60 års åldern, rätt grymma tydligen så Kalle å Stefan fick kämpa hårt. Riktigt kul me pingis, Sandra å jag spelade massor när vi gick i högstadiet å så hade vi ett pingisbord hemma (eller rättare sagt ett köksbord i kälaren med böcker uppställda som nät) minns att vi va rätt grymma för vi vann skolmästrskapen i alla fall. Minns inte om hon kom etta å jag tvåa eller tvärtom bara att jag vann et Yatsy.Sen vart d dags för lunch. Vi tog oss en bit bort till Lukas skolrestaurang som har grym mat. Jag käkade panang kyckling å dom andra vårrullar. Sen var d dags att hämta Lukas på dagis för att sedan stanna på franska cafee´t på vägen hem å äta en kanelbulle..=) Sen var d dags för Svantes eftermiddagslur å då passar jag så att blogga. Visst låter det rätt ok?? Skull ha skypat me Nicke å Carro nu men skypen verkar hängt sej..=( å Stefan är inte hemma just nu å jag kan inte hans lösen, visst e d typiskt. Men ni som känner för att snacka lite via skype nån gång kan söka på stefanarvidsson så hitta ni oss, brukar funka ritkigt bra.

Ikväll e d tjejmiddag på en utav restaurangerna vid havet men S å jag har inte bestämt om vi ska hänga på eller ej, känner inte riktigt för att vara sociala idag (glöm då inte att Sandra e världens mest sociala människa) men ibland känner man bara inte för d å idag är en sån dag. 

Nu kom Stefan hem från sin synundersökning..=) dags att försöka skypa...hoppas d lyckas.

Kram!
 

Svantes födelsedag!

Förkyld förkyld förkyld....det stämmer verkligen inte att man blir förkyld av att vara ute i kylan, jag är i princip aldrig förkyld men nu när jag tillbringar dagarna i 35 gradig luft blir jag alltså sjuk. Å ni som tänker att det är AC´n... fel fel fel för den har vi bara på korta stunder.
Hur mycket snor kan man bilda egentligen å vart kommer d ifrån?? Tunga frågor att besvara så här en måndag när klockan är tio på fm men det känns som om jag snytit ut flera liter.

Igår var det Svantes födelsedag. Vi började dagen med att gå till lekplatsen för att gunga kl. 06.30 och vilken mogon de var, bästa vädret sen vi kom. Hade vi varit i Lindome hade vi förmodligen inte börjat dagen på samma sätt även om Svante älskar gungorna hemma. Men gick även ut så tidigt för att inte väcka Kalle å Lukas då jag och Svante sov över där då det var fotbollskväll i vår lägenhet. Ett klokt beslut av mej att flytta då denna kväll inte var slut förrens 03.00..=) Tillbax till Svantes födelsedag. Första paketet han fick var av Lukas, en stor och häftig bil. Av Matilda fick han 2 böcker, en om fordon och en med djur som han verkligen gillar. Av Syster fick han ett par suprfina innetofflor som hon köpt i Shanghai. Vet att mamma hade skickat med en paket oxå men hittar inte det just nu, bara hans julklapp. Det blev ingen tårta å ingen kanelbulle heller då det är stängt på fiket på söndagar, tur att han är för liten för att förstå annars kanske d hade blivit ett himla liv. Kvällen avslutades med middag och ett glas vin på Jerrys restaurang som hade utlovat tjälknöl med potatisgratäng men när vi kom var allt redan slut å jag som var såå sugen.

Stort grattis till Marie å Daniel som nu har fått sin efterlängtade Vincent, såååååå söt liten kille och nästan på dagen ett år yngre än Svante. Nästan så man längtar hem för att få se sötisen.

Hade tänkt ladda upp en del bilder men tydligen ville datorn inte lägga in fler än så här....inte mkt att göra. Här är i alla fall 2 bilder från den underbara morgonen. Fick lite egentid senare på dagen och la mej på stranden en stund, riktigt härlig. Lite bad bled det oxå, knappast inte vågor och långgrunt å sådär 28-30 grader i vattnet....grymt. Dock inte kristallklart som jag mindes att det var sist vi var i Thailand men det kommer senare på säsongen säger d som vet.





Svantes nya vagn är kanon. Tack mamma å pappa för den tidiga presenten. Ni är bäst! Tänker speciellt mycket på min mamma idag och håller tummarna för henne. Igår var det ju fars dag, hoppas att du pappa hade det bra trots att 2 av dina barn inte var hemma för att fira.

Lar Korn!

Aj aj aj aj

Fy satan va ont d gör....undra när det ska lätta. Brände mig just på kaffekokaren då jag stack fram handen och skulle ta en mugg som stod bakom å 100 gradig ånga brände min handled. Typiskt nog är jag hemma själv då Stefan, kalle å Lukas e på Monkeyshow å givetvis var Svante på väg för att göra nåt bus och jag kunde verkligen inte lyfta upp honom. Lyckades göra i ordning hans välling och pinade mig igenom matningen. Vanligtvis somnar han innan jag ens hinner lämna rummet men givetvis ville han inte d idag. Kaske inte så konstigt iofs när jag senare upptäckte att han hade  bajsat....inte lätt att byta en blöja med en arm och en sprattlande Svante. Men efter lite babblarna på youtube å lite mer välling som somnade han till slut. 

Kom då på att jag fick en salva av syster för att smörja på Svantes kliande myggbett, en slags bedövningssalva, googlade lite å fann att den gick bra att använda vid mindre brännskador så i skrivande stund känns d lite bättre. Har iaf sluppit svimnings- och kräkkänslan.
Storasyster å matilda lämnade oss igår, dagarna gick hur snabbt som helst. Idag har vi varit me Kalle å Lukas på Franska bageriet och käkat kanelbullar, gissa om Svante älskade dom..=) Mamma hade skickat med en hel burk me knäck oxå så det går verkligen ingen nöd på oss. Samt delar till ett pepparkakshus.

På söndag fyller Svante 1 år...=) blir kanske en pannkakstårta. Måste fira Stefan lite me då d e farsdag å så kommer Sandra tillbaks från Shanghai, snacka om bra dag.

Säg aldrig till någon att du aldrig är sjuk för då blir du d...vi diskuterade just detta i förgår å jag sa då att jag sällan blir sjuk i influensa, förkylning osv å som ett brev på posten fick jag ont i halsen å idag har jag lite feber...visst e d skumt?

Nä nu måste jag vila mej lite....aj aj ajj.

Kram!

Bilder!

Nu så kommer det några bilder..=) Hade gärna lagt upp en massa men det tar såååååå lång tid, går rätt ok att surfa runt och skypa men då bäst utan video.
Just nu sover Svante och Stefan är ute på en joggingtur så jag passar på att blogga lite. Precis som hemma sover Svante bäst in sin säng men verkar även gilla sin nya vagn faktiskt. I morse fick han dock ingen bra start då han vällte en stol över sig och fick näsblod..=(


Solnedgång vid stranden. Lukas är på väg till hans favvorestaurang Indianen, vet egentligen inte om den heter så men där jobbar en kille som Lukas kallar för indianen i alla fall.


Här badar vi i den lilla poolen som ligger precis vid gymmet. Svante har fått en liten bil som han kan flyta runt i. Vi har mest badat i poolen sen vi kom hit, vågor och magneter i havet som vi är lite rädda för. Men snart ska vindarna vända och vattnet kommer bli klarare och stilla. Bäst av allt är att vi alltif har denna pool helt för oss själva då alla andra verkat gilla den större poolen mer som ligger närmare stranden.


Matilda och Stefan övar på olika dyk och hopp varje dag.

Om Svante tycker om tennis lika mycket som han tycker om tennisbollar kan vi skicka han på tennisskola till Kalle i Växjö varje sommar eller varför inte på Koh Lanta varje vinter. Vi har typ 50 m till tennisbanorna, Kalle har typ 2 meter dit. Han har lektioner varje morgon mellan 7-9.

Svante är helt tolig i Matilda, undra hur det ska gå näåker hem, sista kvällen ikväll. Då ska vi in till Saladan och shoppa, Matilda å Gustav har fått massa fina grejer.


Tur att det finns internet i vår lgh så Svante kan lyssna på Rasmus Seebach och dansa med pappa. 


Kvällarna är helt underbara med ca 25 grader. Shorts å linne å flip flops som gäller dygnet runt.
 

Lunch med hansutsikt har vi varje dag. Svante har dock väldigt svårt för att sitta still nu för tiden..=) Kan undra vem han brås på?? Inte är det jag i alla fall..=)

Matilda, Linda å jag var på Monkeyshow igår, Matilda älskade att få leka me de små babyaporna. Dom verkade faktiskt ha det riktigt bra och gillade när man lekte och kelade med dom.


Sådär ja nu har ni fått en inblick. Kommer lite bilder på vår lgh nästa gång. Nu ska sätta mej på balkongen lite innan Svante vaknar. Hoppas ni inte snöat inne där hemma.

Nicke å Carro: Nästa års husbilssemester är så gott som bokad..=) Kalles brossa Fredrik har köpt en som har typ 7 sovplatser, gigantisk. Men får bara köras av de som tagit körkort innan -96 vilket innebär att du och jag Carro slipper undan körningen även nästa gång.

Nu måste väl ändå lilla Vincent kommit???? Tänker på er!

Kul Jenny och Andreas att ni har bokat resan....kommer bli grymt. Synd bara att ni inte hinner komma medans vi är här.

Camilla va sägs om Göteborgsvarvet 2011?? Eller tjejmilen kanske e bättre..=) Jag ska i alla fall försöka springa några gånger i veckan här nere. Lite tyngre att springa i sand så när jag kommer hem kommer jag vara superlätt i stegen.

Snart kommer Sandra tillbax från Kina, längtar.

PUSS PUSS på er alla där hemma!

Äntligen!

Då var det äntligen dags att blogga från vårt nya hem på Koh Lanta..=) Sitter just nu med datorn i knät på vår balkong, solen skiner och himlen är blå å Svante sover. Klockan är tio å jag har redan varit ute på en joggingtur på stranden och efter det käkat lite frukost. Blir så inspirerad av Kalle(systers kille) som springer typ 3 ggr i veckan å ingen liten sträcka heller utan nästan 1 mil. Sen kör han GI-metoden men den är jag inte lika imponerad av..=) men lite träning ska jag allt försöka styra upp.
Vår lgh är hur fin som helst, bättre än på bilderna vi hade fått se. Ett stort rum med dubbelsäng och en soffgrupp som kan göras om till ytterligare en säng. Och så kök och badrum, allt i modern stil. Lite skillnad mot när Sandra å jag var i Thailand för sådär 8 år sen å bodde på en massa flummiga ställen utan AC och med grop i marken som toalett.

Just nu är storasyster och Matilda också här. Igår var Matilda å jag och gjorde oss fina i håret. Många flätor blev det i Matildas hår men när jag sa att jag ville göra flätor blev de helt förskräckta och menade på att det skulle ta en hel vecka att fläta mitt tjocka hår. "Your hair is like african hair" ha ha lite inpackning skulle nog behövas. Så jag fick 4 tjocka flätor istället. Sen var storasyster å jag på massage. 1 timmas helkroppsmassage med nån speciell kokkosolja för typ 125 kr, rätt billigt å då va det ändå en av de dyrare varianterna. Sååå skönt d va...kommer bli stammis där. Sleepover party har oxå hunnit me då Lukas å Matilda bodde hos oss, sen kväll me chips, godis, manboy på datorn och Nintendo DS såklart..snacka om part..=)

Svante älskar att bada i havet, han sitter å plaskar vid strandkanten och inväntar vågorna och gräver i sanden. Han är dock fortfarande lite förkyld så vi hoppas att det går över snart. Han var sååå duktig under hela resan, som för övrigt tog 24 timmar totalt. Fick ingen speciell sovplats för honom på flyget men gjorde i ordning en liten "säng" nedanför oss på golvet där han sov så sött i hur många timmar som helst. Tidsomställningen verkar oxå funka bra. Håller dock inte lika hårt på hans sovrutiner men det är ju semester å då får man vara uppe lite längre om kvällarna eller?? Satt nere vid stranden häromkvällen å drack mojitos å kollade på en eldshow, massa musik å snack å S sov i sin vagn..härligt.

Idag skiner solen så det lär bli varmt, har varit lite mulet de andra dagarna vilket faktiskt har varit skönt. Så idag blir det solskyddsfaktor 50..=) Kalle å Sandra ser ut som pepparkakor. Lite tennis blir det ikväll om det inte är för varmt men då utan vår tränare. Sandra å Kalle å Lukas har nämligen åkt till Malaysia för att förnya deras visum. Sen drar syster vidare till Shanghai för shopping....hade jag nog oxå gillat. 

Vi varken tvättar, städar eller lagar mat...hur skönt som helst. 

Tack Heidi för sköldpaddan som Svante fick, han älskar den å dom andra barnen med för den delen..=) Å tack Camilla för tidningarna, Stefan läser i sin just nu. Hoppas alla ni där hemma har det bra, har tänkt extra mkt på dej Marie, hoppas att allt går bra. Inte illa att du Carro varit inne på fejjan. Hälsa Nicke att Kalle behöver hjälp me alla som vill träna tennis, han jobbar som e tok vissa dagar.


Thats it for now, bilder kommer nästa gång.

KRAM!! 

RSS 2.0