JUL

Sådär då har man firat jul på Koh Lanta...gick ju ganska så bra men saknade familjen där hemma såklart å mammas julskinka för den på Papas var ingen höjdare faktiskt men sillen var kanon. Vi var 30 vuxna och 29 barn som hade samlats på restaurang papas för att fira jul, det är en svensk familj som driver restaurangen så svenskt julbort var såklart beställt. Chilli vart utklädd till Tomte till alla barns förtjusning...tur att det inte var några rim på paketen för hon hade fullt upp med att läsa god jul och det namn som stod på paketen..=) rätt svettigt var det nog oxå men en jul utan tomte var otänkbart. Själv hade jag noll julkänsla, kändes mer som en trevlig middag.

Inte svårt att finna fem fel i bilden nedan..=)



Tog mej friheten att att lägga ut denna härliga bild på familjen Walden (vet att ni inte e gifta men kommer inte på vad du Maria heter i efternamn). För er som inte vet så är detta Maria och Erik och deras Tindra och Hugo som just nu är och hälsar på hos Sandra å kalle.



Några julklappar till Svante såklart men gladast verkade han vara för kamerafodralet..=)


Den traditionella julklappsleken på ett mindre traditionellt ställe....Klong Dao Beach. Barnen som var me var otroligt bra på denna lek, trodde det skulle bli kaos när de började ta paket av varandra.

Lukas var supernöjd med sina val, bla en stor påse svenskt smågodis....gott gott!


Juldagen spenderade jag med Sandra å Maria på Phi Phi....inte helt fel att få en tjejdag helt för oss själva.
kan nästan tro att Sandra å Maria är tvillingar... i alla fall denna dag då de hade likadana klänningar.




Grabbarna var ju inte sämre, de tog ocå en tur till Phi Phi men stannade 2 dagar....lyxigt värre.


Idag åkte vi till Relax Bay, ett lungt å mysigt ställe bara en bit bort. Sandra å kalle å Lukas tog moppen och vi tog en tuk tuk.



Kanske sista gången jag bloggar från Koh lanta..=( kommer sakna en massa saker här men mest av allt att kunna få träffa min kära syster me familj varje dag...det kallar jag LYX!!!



Svante är lika glad som alltid, undra hur han kommer att reagera när vi kommer hem till kylan och han måste ha en massa kläder på, kläder som vi inte har måste bli panikköp när vi kommer hem..=)


Vill passa på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!! Jag kommer verkligen att sakna snöcrocket som jag antar att nyårsgänget kommer spela i år igen..=) Må den bästa vinna!

Hej igen!

Så fort jag startar upp datorn börjar jag med att kolla igenom mina vänners bloggar följt av en snabbkoll på FB, men nu flera dagar i rad har det inte varit några nya inlägg att läsa..=( kom då att tänka på att samma sak gäller ju för mina vänner å min blogg så här kommer en liten uppdatering.

I förra veckan var vi i Bangkok tis till torsdag med Sandra, Kalle å Lukas å Erik, Maria, Tindra å Hugo. När vi satt i minibussen till flygplatsen kom jag att tänka på familjen annorlunda...tänk om man hade typ 7 barn att hålla reda på å va tvungen att ha en minibuss för att få plats, shit jag beundrar verkligen dessa föräldrar samtidigt förvånar det mej att man väljer att skaffa en så stor familj. Just nu är Svante många nog trots att han förmodligen är världens mest lättsammaste lilla kille, kanske är det jag som är lite klen oxå eller värdesätter egentid mer som Sandra skulle ha skrivit. Undra hur allt kommer kännas när man e hemma igen. Här har man massor med ledig tid att bara umgås, hänga, träna, sola, bada, fika osv å ändå bara rusar dagarna förbi....man kanske helt enkelt får ta vara på tiden bätttre och inte titta på Bonde söker fru, ensam mamma söker å alla andra program som jag 
visserligen gillar? Just ja..,.jag skulle ju berätta om Bangkok. Sist jag var i Bangkok för 8 år sedan minns jag att jag tänkte "kul att ha sett men ingen stad jag vill åka till igen" men så blev det alltså inte å denna gång känner jag ändå att bangkok har sin charm. Folk från olika länder å liv å rörelse överallt, matvagnar i vartenda hörn med allt i från pannkakor till friterade grodor å insekter. Suverän Pad Thai för bara 6 kr och skönhetssalonger överallt. Jag och Maria gick å vaxade våra ögonbryn och färgade ögonfransarna....hade nog kunnat spendera en heldag på denn salong då de hade massor att erbjuda och menade på att vi behövde fixa både det ena å d andra...fina blev
vi i alla fall..=)
 


Lite shopping hann vi oxå me förstås....örhängen fanns d i mängder men nöjde mig med att köpa 2 par faktiskt. Sandra å jag tog oss till China Town, en upplevelse i sig...hade visserligen varit där en gång innan men glömt bort hur galet mkt shopping där är längs trånga gator, nästan som en labyrint. Hittar man nåt man gillar e d lika bra att köpa det med en gång, chansen att man hittar dit igen e minimal...i alla fall med mitt lokalsinne...=) Här finns allt du kan tänka dej till riktigt bra priser....tur att inte kidsen va me för de hade velat ha ALLT plus att det hade varit omöjligt att hålla koll på alla.



Har hunnit göra mina naglar fina igen....finns en Thailänsk tant som Sandra brukar bjuda hem som är såååå duktig. Hon har typ 100 olika motiv i en pärm att välja på, denna gången blev det en liten blomma...fint va?? Lukas målade svenska flaggan på sina naglar.

    

Igår tog jag rekord i min löpning. Brukar springa längst bort till ena änden av stranden å så bort till den andra sidan å sen går jag tillbax men igår sprang jag hela vägen..=) Träffade på Johanna längst vägen som brukar springa å hängde på henne å då kändes det genast mkt roligare. Brukar ju springa me Sandra men hon har varit lite krasslig de senaste dagarna men e snart me igen hoppas jag. Har förresten inte fått in några anmälningar till tjejmilen...för visst kastade jag ut frågan??? Visst vore det najs med en tjejweekend i storstan?? Å tid för att jobba upp konditionen finns då loppet inte är förrens i september om jag inte minns fel. (Dock rena uppvärmningen för dej Jenny som sprungit Göteborgsvarvet..=) Kom förresten på en annan grej, nån som vill testa tennisskola för nybörjare? Jag skulle vilja gå...roligt me tennis. Tro nu inte att jag blivit värsta träningsfreaket...känns bara skönt att vara igång lite och få upp konditionen, knappast så att jag behöver gå ner i vikt..=)

Har bestämt mig för att testa Rosenterapi...Sandra å alla andra som har testat verkar helt lyriska så jag måste bara testa. Men som alltid så bestämmer jag mej i sista sekund så jag hoppas verkligen jag hinner få en tid innan vi åker hem. Kan inte förstå att jag är så mesig när det gäller att testa nya saker...vad kan hända liksom?? Kanske jag kan få svar på under terapin..=)

Måste på jakt efter en nyårsklänning...hittade en superfin vit å svartprickig med skärp i midjan i Bangkok men köpte den inte...vilket jag inte kan förstå..den kostade typ 70 kr...ja ja hittar nog nån tids nog. Ska fira nyår på en restaurang på long Beach. Det enda jag kan sakna just nu är faktiskt att fira med gänget där hemma...även om jag nu får fira med Sandra å kalle....traditioner e alltid traditioner. Har ingen julkänsla alls...men saknar inte det heller faktiskt. Känns mest stressigt me julklappsinköp, mellandagsrea å allt annat som hör julen till. Vi har bestämt att inte köpa några julklappar i år, bara om man hittar nåt speciallt. Sandra å jag har nog hittat nåt speciellt till en person i alla fall...hoppas den finns kvar bara.

Time to go! Hoppas ni har det bra där hemma, spara en knäck eller två tills jag kommer hem..=) Å mamma, jag vill gärna ha lutfisk!!!

Kramis!


Lucia

Inte alltid helt enkelt att göra sig förstådd i detta land, gick till 7 eleven för att köpa kuvert men ingen tycktes förstå vad jag var ute efter. Kanske inte är den bästa på att förklara heller men hur svårt kan det vara...bättre att dom lärt sig det ordet är "billigare än Ullared", ja ja alltid lockar det väl någon köpsugen. Imon drar vi till bangkok, kan bli farligt om jag är på för bra shoppinghumör, men det e ju lite som Ullared, allt e billigt å mycket är skit. Sandra, Calle å Lukas åker oxå me som tur e då Sandra har bra koll på stan. Sist jag va i Bangkok vet jag att jag tänkte att jag aldrig ville åka dit igen. Gick även till 7 eleven för att köpa Baileys som jag blev så sugen på men då var det tydligen en regel som sa att innan kl. 17 får man inte köpa sprit....skumt, trodde inte det fanns några regler här i Thailand..=) Får väl köpa en på Banana ikväll istället....har bokat bord där 17.30 för att se Luciatåget som passerar förbi där vid 18.30...mysigt. Kan verkligen inte se ett Luciatåg framför mej, känns inte att det är december månad trots att jag idag ätit både pepparkakor å Lussebullar...goda men inte i närheten av mammas såklart.

Kan nu mera lägga till mästare i Southern Lanta Open på mitt CV...d trodde ni inte va??? Eller ni kanske hade kunnat gissa d om säger att Calle var min medspelare. Vi vart oslagbara genom 6 matcher, 34 personer deltog. Lite nervöst vart man allt när det var dags för final och en massa folk hade samlats....första bollen vart en stenhård serve som jag givetvis lyckades ta emot..NOT...så att man var nybörjare tog de verkligen inte hänsyn till men då såg Calle till att ge igen vilket resulterade i att vi vann med 6-2  (matchen startade på 2-2 i gem). En riktigt rolig dag blev det i alla fall.

Tog en liten paus i bloggandet så nu kom vi precis hem från Lussetåget..såå fint me alla barn som sjöng nere vid havet. Lukas var tomte med värsta coola skägget å Svante som satt i publiken va pepparkaksgubbe...bilder kommer snart. 

Så fort vi kommer hem kommer vi nog börja fundera på när vi kan resa nästa gång, för vi måste bara göra en sån här grej igen. Såå underbart att få massa tid me Sandra, Calle å Lukas och me vår egna lilla familj me för den delen..=) Bara att börja spara pengar....inget e omöjligt. Nu e d dags för kvällsmat.

Ha det gott!

Mer än halva tiden!!!!

Nu känns det som om tiden börjar gå riktigt fort. Kanske beror på att man fått in dagliga rutiner så dagarna bara rullar på. Visserligen väldigt härliga rutiner, brukar börja dagen vid halv-sju tiden då Svante vaknar. Han älskar att gå omkring i lägenheten å plocka med sina leksaker eller kolla i sina böcker, han kan faktiskt roa sig själv en bra stund medans vi hinner vakna till liv. Sen blir det ett par timmars bus å lek innan d e dags för han att sova å för oss att slappa på stranden om det e fint väder....idag har vaädret varit grymt....tror att jag har brännt mig lite i ansiktet, får nog se till att smörja in mej ordentligt imon. Har blivit lite nojig över de parasiter som tydligen gömmer sej i sanden...flera av dom vi lärt känna som drabbats. Lite alien varning då de kryper in under huden via ett myggbett tex å sen bygger gångar i huden...man kan riktigt se hur de kryper omkring..såå läskigt. Tror jag skulle bli galen om d hände mej, tydligen rätt ofarligt och med lite medicin så dör dom rätt kvickt. Jag har rätt gott om myggbett på fötter å ben så jag måste nog passa mej.

Nu har sandras å Kalles kompisar anlänt så imorgon drar vi me Maria ut på vår joggingtur, rena hälsoresan..=) bortsett från våra besök på Franska cafee´t där de har helt underbara sockerbullar, kanelbullar, muffins å massa annat.

På söndag är det en tennisturnering här å någon snäll person såg såklart till att anmäla mig. Tror inte han tänkte på att jag har lite annorlunda regler jämfört me alla andra...2 studsar tex när man känner att det behövs...hoppas jag lottas ihop me nån som inte är så tävlingsinriktad..annars kommer han eller hon nog bli besviken. Drömmen vore ju att komma me Kalle men sån tur kan man knappast ha??

Nähe nu ska jag sova...längtar tills imon då jag kan se Bonde söker fru..såå spännande ju.

Kram på er!

Stefan å Svante hälsar oxå!!

 

Nu är jag här igen...

Nu är jag här igen....visste väl att ni hade saknat mej..=) Vet knappast vart jag ska börja då den senaste veckan har varit händelserik men så har vi ju svärmor och svärfar på besök så då gäller det att aktivera sig. Ikväll är deras sista kväll, trist att dom ska åka hem...Svante kommer nog leta efter dom häri lägenheten å undra vart d tagit vägen.

I måndags tog vi en båtutflykt till Koh Rok...eller en snorklingsutflykt rättare sagt tror vi låg i och snorklade nästan hela dan. Svante fick stanna hemma hos moster å Kalle....han verkade överlycklig över att fått spendera en hel dag me dom, iofs inte förvånande. En annan sak som inte vr förvånande var att jag blev lite sjösjuk på resan, trots att det knappast blåste alls. Hade en åksjuketablett i fickan men ville inte ta den då jag brukar bli sååå trött av dem och bara vill sova...men me facit i hand skulle jag nog tagit den. Tog den lite senare på dan å mycke ritkigt så sov jag nästan hela resan hem. Grym snorkling var det i alla fall...nästan som att dyka ner i ett akvarium, massa olika fiskar i klara färger så häftigt men det slår såklart inte snorklingen vid stora barriärrevet.

Vi har oxå hunnit med att gå på fish-spa..eller grabbarna å Gun-Britt rättare sagt då Sandra å jag bangade. Läskigt att ha en massa fiskar som käkar på en men bra för huden tydligen. 4000 fiskar i bassängen, knappast så att man såg deras fötter.



Ännu finare skulle våra fötter bli efter en pedikyr....jisses så noga dom var, tror vi satt där i över en timma...75 kronor var det verkligen värt. Denna dag hade vi en riktig SPA-dag då vädret inte var på topp. Testade på reflexologi med fokus på fötter men även nacke och huvud..gud så skönt det var. I över en timma pysslade dom om oss och även detta för ynka 75 kr. Det grymmaste me Thailand är faktiskt att allt är så billigt, å det säger jag inte bara för att jag är smålänning. Man kan verkligen unna sig allt, god mat, färsk frukt, massage, nagelvård, shopping ja allt som man bara älskar helt enkelt.



En tradition för fa Börjesson och oss är att vi alltid tar hoppkort när vi är på semester ihop, det hr blivit en del gryma kort genom åren men slå dessa om ni kan..=) Roligast av allt var att även Gun-Britt å Gert-ove hakade p och hoppade hej vilt. Mycket skratt blev det.






Dessa bilder togs när vi var på utflykt till Relax Bay, ett ställe som jag kan rekomendera. Vi hade dock mulet denna dag men det var härligt ändå. Letade fina snäckor på stranden och åt den bästa Ceasar salladen jag nånsin ätit.



Klättra i träd är aldrig fel, kom på sen att ormar brukar gilla at hänga i grenarna..oooppss!!

Visst ser det underbart ut?? Här hade man lätt kunnat ligga en hel dag. Sanra å kalle kanske man vara barnvakter fler gånger..)


Svante å farfar på promenad.


Sådär ja...nu har ni fått en liten uppdatering. Saknar er!

RSS 2.0